Transformers - War for Cybertron

Transformers - War for Cybertron

2010. július 2. 17:34, Péntek


Kiadó: Activision
Fejlesztő: High Moon Studios
Honlap

Platformok: PC, Xbox360, PS3, Wii, Nintendo DS
Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Core 2 Duo E4300 1,8 GHz-es processzor vagy AMD Ahtlon 64 x2 Dual-Core 4000+ 2,0 GHz-es processzor, 2 GB memória, NVIDIA GeForce 7900 GT vagy ATI Radeon x1900, 256 MB-os videokártya, 9 GB szabad tárhely
Ajánlott: Intel Core 2 Duo E6750 2,66 GHz-es processzor vagy AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 6000+ 3,0 GHz-es processzor, 2 GB memória, NVIDIA GeForce 8800 GTS 320 MB-os videokártya vagy ATI Radeon HD 3870 512 MB-os videokártya
Hasonló játékok: Gears of War, MDK, MDK 2, Heretic 2
Kategória: 3D akció

A legendás Transformerek visszatértek monitorunkra, ám jelen cikkünk tárgya szerencsére nem egy újabb filmes adaptáció, hanem az eredeti rajzfilmek és képregények szolgálnak alapjául. Az Alakváltók rajongói fellélegezhetnek, ez a játék nekik készült.

A nyolcvanas években történt megjelenésük óta az Alakváltók (Transformers) igazi kultuszfigurákká váltak, melyben sokat segített a párhuzamosan indult rajzfilmsorozat, illetve a képregények, melyeknek mára rengeteg változata létezik és népszerűségük töretlen. 2007-ben elkészült a sokak által várt élőszereplős Transformers film, mely egy egész élvezhető popcorn-mozi lett, viszont rajongói szemmel hagyott némi kívánnivalót maga után. Mivel anyagi szempontból jól teljesített a mozikban, ezért elkészült a folytatás, mely teljesen kimeríti a celluloidhulladék fogalmát, így erre nem is vesztegetnék több szót. A filmek sikere újból felkeltette a játékipar érdeklődését, és az Activison volt az a szerencsés, melynek sikerült megszereznie a TF jogokat. Sajnos eddig még csak két filmes adaptációt dobtak piacra (mindkettő elég gyengére sikerült), de a Bourne-játékkal már bizonyított High Moon Studios programja végre méltónak bizonyult a Transformers névre.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Mint az a játék címéből látható, ezúttal nem a Földön, hanem az Alakváltók szülőbolygóján, a Cybertronon játszódik a sztori, és a régóta dúló polgárháború végnapjait ismerhetjük meg. A történet szerint él egy legenda a bolygón, miszerint az alakváltók energiaforrásának, az energonnak létezik egy sötét változata (dark energon), melynek birtoklása óriási hatalommal ruházza fel azt, aki képes befogadni magába. Megatron terve egyszerű: megszerezni ezt a titokzatos energiát, és segítségével egyszer és mindenkorra kiirtani az Autobotokat, és nem mellesleg uralni a világot. Persze az autobotok mindent megtesznek terve megakadályozásának érdekében, de ez nem lesz egy egyszerű feladat.

Mivel a történet maga az ismert rajzfilmek és képregények előtt játszódik (a Michael Bay-féle tévedéseket most felejtsük el), így olyan dolgokat tudhatunk meg belőle, hogy hogyan lett Optimuszból fővezér, vagy éppen mi késztette arra az autobotokat, hogy elhagyják otthonukat és végül a mi bolygónkon kössenek ki. Ez a TF-történelem nem ismert szeglete a rajongók számára kötelezővé teszi a programot, de nemcsak nekik érdemes tenni egy próbát a játékkal.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A fent felvázolt történetet összesen tíz fejezetre lebontva játszhatjuk végig, mindkét fél szemszögéből, öt-öt fejezetre szétosztva, akár kooperatív módban is (maximum hárman). Kezdetben mindkét fél választható, de a jól sikerült történet helyes időrendben való megismerésének érdekében érdemes az álca kampánnyal kezdeni, mert így lesz teljes értékű a sztori. Minden fejezet elején választhatunk három alakváltó közül, hogy melyikükkel szeretnénk teljesíteni az adott részt. A választható karakterek számára nem lehet panasz, ráadásul olyan legendás transformerek páncéljába bújhatunk, mint Megatron, Optimusz, Fülelő (Soundwave), Röptűz (Jetfire), Űrdongó (Bumblebee), Racsni (Ratchet), Acélfej (Ironhide), Huligán (Brawl), Üstökös (Starscream) és így tovább.

A karakterek különböző osztályokat képviselnek (scout (felderítő), soldier (katona), leader (vezér), scientist (tudós) stb.), melyek meghatározzák az induló fegyverzetüket és képességeiket. Igen, képességeket, mivel minden alakváltó rendelkezik kettővel, olyanokkal, mint az ideiglenes pajzs és életerő bónusz, a láthatatlanná válás, a robotszonda telepítése stb. Ezek használatához energonra lesz szükségünk, amit a legyilkolt ellenfelek hagynak maguk után. Érdemes megjegyezni, hogy a tudós osztályú karakterek alapból rendelkeznek az Energon Repair Ray nevezetű eszközzel, mellyel társaikat javíthatják, de ennek igazán csak multiban van jelentősége.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások