A tinifiúkból is lassan Alkonyat-rajongó lesz

A tinifiúkból is lassan Alkonyat-rajongó lesz

2010. július 6. 18:30, Kedd
Amerikában tavaly minden 5 Alkonyat-nézőből 4 lány volt, idén, a harmadik rész esetében viszont az adatok arra engednek következtetni, hogy a fiúk is kezdik felismeri a sorozatban rejtező értékeket.

Ahogy az várható volt Amerikában az Alkonyat: Napfogyatkozás uralta a mozikat, bár a hétfői napon Az utolsó léghajlító már majdnem utolérte a napi bevételt tekintve a vámpíros mozit. Ebből is látszik, hogy miután "mindenki" megnézte David Slade filmjét az első napokon, máris csak átlagos érdeklődés mutatkozik iránta.

Mindez számokban kifejezve annyit jelent, hogy a 68 millió dollárba kerülő film, melynek marketingköltsége is hasonló volt, eddig 175 millió dollár bevételre tett szert Amerikában, s további 100 millióra a világ többi országában. A bemutató első napján 68 millió dollár jött össze (alig elmaradva az Alkonyat: Újhold eddigi rekordjától), majd csütörtökön ehhez további 24, pénteken 28, szombaton 24, vasárnap 16, hétfőn pedig 14.

Ami érdekességként kiemelhető, az a közönség összetétele. Az természetesen nem meglepő, hogy a film a kiskorúakat jobban érdekelte, mint az elmúlt hetek nem családi premierjei, Amerikában a nézők 45%-a volt 21 éven aluli. Azonban a novemberi második rész esetében ez az arány 50% volt, s a nemek eloszlása meglepetésre nagyobbat változott az Újhold óta, hiszen akkor a nézők 80%-a volt nő, míg ezúttal csak 65%-uk. (Ebből logikusan az következik, hogy a 35%-uk férfi volt. Talán az Alkonyat második része valóban meghozta egyesek önbizalmát párkapcsolatok terén.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások