Grafikus kalandjáték lesz Az új kezdet

Grafikus kalandjáték lesz Az új kezdet

2010. augusztus 18. 21:04, Szerda
Öko-kalandjáték? Érdekes kifejezés, de az A New Beginning fejlesztői szinte minden fórumon eme címkét ragasztják új programjukra, mely a manapság ismét divatos grafikus kalandjátékok táborát gyarapítja majd.

A kezdetek kezdetén, a kézzel rajzolt kalandjátékok idején az egyszeri játékos lépten-nyomon mára már klasszikussá vált alkotásokba botlott. Ha most nem számoljuk a LucasArts termékeit, akkor is ott volt - többek között - a remek Broken Sword, a Simon the Sorcerer és hangulatos Ace Ventura is. Aztán jött a váltás és kalandjátékok egyre jobban "elakciósodtak", míg végül egy darabig nem is jelent meg új, említésre méltó alkotás a műfajban.



Mára viszont ismét feltámadni látszik a műfaj és a remek Monkey Island és Sam & Max sorozatok mellett számos új arc is beköszönt már. Ezek közé tartozik a héten hivatalosan is bejelentett A New Beginning, mely egy öko-kalandjáték lesz. Nem arról van szó, hogy újrahasznosított lemezen árulják majd, hanem a sztori, a cselekmény a globális felmelegedés elleni harcról szól.

A történetben két főhősünk lesz. Egyikük a tudós Bent Svensson, aki kénytelen volt feladni azon kísérletét, melynek keretében egy környezetbarát alternatív energiát próbált előállítani. Visszavonultan éli mindennapjait, ám egy nap felbukkan nála a végzet asszonya, Fay. A nő a jövőből jött és feladata egy környezeti katasztrófa megakadályozása, mely az ő "idejében" szinte teljesen elpusztította a bolygónkat.



Ehhez mindössze azt kell elérniük, hogy Bent félkész találmánya ne kerüljön illetéktelen kezekbe. A férfi úgy dönt, hogy megbízik a nőben, de az majd csak a történtből derül ki, hogy ez mennyire volt jó ötlet és hogy Fay valóban az, akinek mondja magát.

Az A New Beginning számos logikai feladvánnyal és pár akciójelenettel várja a rajongókat. Megjelenési dátum még nincs kitűzve.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások