A Resident Evil 4 sikere megmentheti a sorozatot

A Resident Evil 4 sikere megmentheti a sorozatot

2010. szeptember 13. 12:27, Hétfő
Biztató eredménnyel debütált Amerikában a Resident Evil: Afterlife. Azonban, ha a számok mélyére nézünk, akkor bizony kiderül, hogy bár nyitóbevételként még egyik előd sem hozott ennyi pénzt, nézőszámban mindegyik felülmúlta az új filmet.

Amerikában a Resident Evil: Afterlife, vagyis A Kaptár: Túlvilág 3D megmentette a Resident Evil-sorozatot, s talán azt is eredményezni fogja, hogy újabb RE-filmek készülnek a jövőben. Mindez természetesen a 3D-nek köszönhető - ráadásul a "valódinak", hiszen Paul W.S. Anderson tényleg 3D-s felszereléssel forgatott, s nem csak utólagos konverzióval alakíttatta át filmjét. A 3D-s megjelenés tavaly ugyancsak "megmentette" a Végső állomás-sorozatot, hiszen annak negyedik része a franchise legsikeresebbjévé vált, azonban pár hete mit sem segített a Step Up-filmeken, melyek harmadik epizódja alulmaradt az első kettővel szemben.


Mindez számok nyelvén annyit jelent, hogy a negyedik Resident Evil az első helyen mutatkozott be hétvégén Amerikában (ez nem volt művészet, hiszen egy csak új filmet mutattak országszerte), s tette mindezt az első becslések szerint 27,7 millió dolláros bevétellel. Ez pedig felülmúlja az első Kaptár 17, valamint a második és harmadik 23-23 millió dolláros kezdését. Hogy az összbevétellel is ez lesz-e a helyzet, az pár hét múlva derül ki. (Az Apokalipszis és a Teljes pusztulás egyaránt 51 millió dollárt bevételezett hazájában - utóbbi nemzetközileg viszont majdnem 100 milliót hozott, s ezzel simán felülmúlta a második részt.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások