Megújul a Twitter

Megújul a Twitter

2010. szeptember 16. 16:46, Csütörtök
Új funkciókkal bővül a népszerű mikroblog-szolgáltatás. A cél az, hogy a Twitter használata különleges szoftverek nélkül is kényelmes és egyszerű legyen. A felhasználók ezentúl képekkel és videókkal is kiegészíthetik a tweetjeiket.

A webes cég oldalán Evan Williams, a Twitter első embere és társalapítója külön blogbejegyzésben számolt be a változásokról. Az új funkciók mellé megváltozott dizájn is társul. A képek és a videók megjelentetése mellett egyszerűbbé válik az információk más felhasználókkal való megosztása is. A Twitter egyértelműen a Facebook babérjaira tör, legalábbis a regisztrált tagok számában mindenképpen. Becslések szerint jelenleg a közösségi portálnak jelenleg 500 millió, míg a Twitternek több, mint 160 millió regisztrált tagja van. Utóbbiak naponta több, mint 90 millió tweetet küldenek az ismerőseiknek.

A szolgáltatás üzemeltetői hangsúlyozták, hogy az új funkciók fokozatosan lesznek elérhetők és bárki dönthet úgy, hogy inkább a régi megszokott dizájnt, valamint funkciókat választja. Evan Williams közölte: a fejlesztések során azt tartották a legfontosabbnak, hogy megőrizzék az oldal egyszerűségét. "A kezdetek óta tanultunk valamit. Az élet nem mindig fér bele 140 vagy még kevesebb karakterbe. Mindenesetre nagyon büszkék vagyunk arra a munkára, amit a webes csapatunk végzett" - tette hozzá a szakember.


A Twitter vezetője úgy vélte, hogy az új portál könnyebb, gyorsabb és bőségesebb tapasztalatcserét biztosít majd a látogatóknak. A tweetek idősorrendje a korábbinál jobban nyomon követhető és részletesebb lesz, számos kiegészítő információ elérhető lesz az egyes üzenetekkel kapcsolatban. Így a tweeteket könnyebben összefüggésbe lehet helyezni más bejegyzésekkel és akár képekkel vagy videókkal is. Amikor valaki ráklikkel egy általa tetszőlegesen kiválasztott tweetre, akkor a honlap jobb oldalán láthatóvá válik a kiegészítő információkat és tartalmazó rész. Amennyiben pedig valaki közvetlenül egy üzenetre kattint, akkor a részleteket mutató ablakban számos adat jelenik meg a szerzőről vagy a témáról.

A bejegyzés tartalmától függően láthatók lesznek az arra érkezett válaszok, az adott személy további tweetjei vagy a geotag-információk is, amelyből kiderül, hogy az illető honnan küldte az üzenetét. A regisztrált tag nevére kattintva azonnal felbukkan egy miniprofil, így a látogatónak ezen információk, például az adott személy életrajzának és az utolsó tweetjének az elolvasásához nem kell elhagynia a főprofilt.

A kép- és videobeszúrási funkció annak köszönhető, hogy a Twitter vezetői együttműködési megállapodást kötöttek a Dailybooth, a DeviantART, az Etsy, a Flickr, a Justin.TV, a Kickstarter, a Kiva, a Photozou, a Plixi, a Twitgoo, a TwitPic, a TwitVid, a UStream, a Vimeo, az Yfrog és a YouTube képviselőivel. A mikroblog-szolgáltatás megújítását már egy szeptember másodikai blogbejegyzésben bejelentették a fejlesztők.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások