Az Explorer új verziójával ismerkedik a világ

Az Explorer új verziójával ismerkedik a világ

2010. szeptember 16. 21:02, Csütörtök
A Microsoft bemutatta a böngésző legújabb változatát, amely jobban alkalmazkodik az újabb számítógépekhez, és általa gyorsabban tölti le, és futtatja az internetes oldalakat.

Az IE9 bétaverziója már több tucatnyi nyelven ingyenesen elérhető. Az új fejlesztés minimalista külsővel és néhány új "trükkel" igyekszik megnyerni a felhasználókat. Kevesebb a gombok, az ikonok és a képernyő felső részében húzódó eszköztárak száma. A böngésző a hírek szerint a Windows 7 operációs program alatt tudja igazán megmutatni, mit tud. Legszembetűnőbb előnye az egy kattintásra elérhető kedvenc oldalak betöltése. Az IE9 színkódokkal operál, ez szintén a felhasználók kényelmét szolgálja.

A fejlesztések során nagy hangsúlyt fektettek a gyorsaság fokozására, a böngésző gyorsabban "érti meg" a honlapok kódjait, emellett a képek, animációk filmbejátszások és más vizuális tartalmak lejátszása is gyorsabbá lett. Az első visszhangok alapján a felhasználók elégedettek az új böngészővel. A termék "jó, szép és gyors" - mondta egy elemző. A Microsoft egyes vélemények szerint most orrhosszal versenytársai elé került, de ez minden bizonnyal nem tart sokáig, a Google, valamint a Firefoxot gyártó Mozilla szintén hasonló fejlesztéseken dolgozik.

Az IE9 a Windows 7 vagy a Vista operációs rendszerekkel futó számítógépeken alkalmazható, a még mindig elterjedt XP nem támogatja, csakúgy mint a Macintosh rendszer sem. A Microsoft egyelőre nem közölte, hogy mikor lépnek túl a tesztszakaszon, de nem valószínű, hogy addig is sok változtatást eszközölnének a programon.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások