Darksiders - The Wrath of War

Darksiders - The Wrath of War

2010. október 1. 23:45, Péntek


Kiadó: THQ
Fejlesztő: Vigil Games
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: AMD Athlon 64 3800+ 2,4 Ghz-es vagy Intel Pentium 4 530 3,0 Ghz-es processzor, 1 GB RAM (Vista/Win 7 esetén 2 GB), ATI Radeon X1900 vagy NVIDIA GeForce 8800/GeForce GT220 videokártya, 12 GB szabad tárhely
Ajánlott: AMD Athlon 64 X2 5200+ Dual Core 2,60 Ghz-es vagy Intel Core 2 Duo E6420 Dual Core 2,13 Ghz-es processzor, 2 GB RAM (Vista/Win 7 esetén 3 GB), ATI Radeon HD 3870 vagy NVIDIA GeForce GTS 240 videokártya
Hasonló játékok: God of War-sorozat, X-Men Origins - Wolverine, Zelda-sorozat
Kategória: akció, kaland

2010 januárjában mindenféle reklám nélkül jelent meg a Warhammer 40 0000 Online-t is fejlesztő Vigil Games első alkotása, a Darksiders, amely egy nagyon jól sikerült akció-kaland játék lett. Egész szép sikereket ért el konzolokon a játék, és pár hónappal később végre a számítógépekre is eljutott a program, így mi is kipróbálhatjuk milyen a Háború névre hallgató lovas bőrébe bújni.

A sztori alapjait egy kétezer éves bestseller adja, amely nem más, mint a Könyvek Könyve, vagyis a Szent Biblia. Ezen belül a Jelenések Könyvében található az alaptörténet, melyet némileg módosítottak a fejlesztők. Nézzük is a sztorit: a Pokol és a Menny állandó háborúban állt egymással, egészen addig, míg létre nem jött egy Tanács (Charred Council), amely hét pecséttel zárta le a viszályt, és béke lett a két fél között. Nem mellesleg időközben létrejött a Harmadik Királyság, az emberek birodalma.

Azonban, ha valamelyik fél megszegi ezt a békét, és feltöri a pecséteket, akkor a Tanács rendfenntartói, a Lovasok megjelennek, és helyreállítják az egyensúlyt. A négy Lovas pedig nem más, mint Halál (Death), Düh (Fury), Viszály (Strife) és a legfiatalabb közülük, a Háború (War). (A lovasok elnevezése forrásonként eltérhet, mivel elsődlegesen az eredeti szöveg értelmezésétől függ, a játékban viszont ezeket a neveket használják.)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék kezdetekor a pokol démonai árasztják el az emberek világát, és a reménytelen helyzetben megjelenik hősünk. A probléma csak az, hogy egyedül érkezett, testvérei nélkül. A kialakult helyzetért a Tanács hősünket teszi felelőssé, és hogy bizonyíthassa ártatlanságát, erejétől és képességeitől megfosztva egy évszázaddal később visszaküldik a Földre, ahol még javában tombol a harc, ám az emberek már mind elhullottak. Célunk a Pusztító (Destroyer) nevezetű főgonosz megtalálása és likvidálása, melyben segítségünkre lesz a Tanács által hozzánk láncolt Figyelő (Watcher), aki mindig gúnyos és megvető hangon tudatja hősünkkel, hogy épp mi is a dolga.

A program kezdetben egy akcióorientált játéknak tűnik, de később rájövünk, hogy a Darksiders ennél sokkal több; persze az tény, hogy rengeteg harcban lesz részünk. Az összecsapások igen látványosak, hősünk szépen animált mozdulatokkal aprít szét mindenkit, aki az útjába kerül. Ezt egy elsődleges és egy másodlagos támadással tehetjük meg, amiket értelemszerűen kombinálhatunk is. Ha kellően legyengítettük áldozatunkat, akkor megjelenik fölötte egy szimbólum, és ha megnyomjuk a megfelelő gombot, Háború egy látványos mozdulattal kivégzi a célpontot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A gyengébb ellenfeleket (például a zombikat) legyengíteni sem kell, elég csak a használ gombot megnyomni, és hősünk eléggé kegyetlen módon tesz pontot a teremtmény létezésének végére (fejösszeroppantás és egyéb nyalánkságok). Karakterünk alapból mindig a hozzá legközelebb álló ellenfelét támadja, de lehetőségünk van befogni (lockolni) is őket, és ha egyszerre többen vannak a képernyőn (szinte mindig), akkor a befogó gombbal váltogathatunk is közöttük. Azt érdemes megjegyezni, hogy az automatikus rendszer tökéletesen működik, inkább érdemesebb azt használni. Hősünk képes villámgyorsan helyet változtatni (dash), mely a keményebb ellenfelek támadásainak kikerüléséhez nélkülözhetetlen.

Fő fegyverünk és hű társunk a Káoszfaló (Chaoseater), amely szintén legyengítve kerül a tulajdonunkba, ám használata során tapasztalatot szerez, és megfelelő mennyiségnél szintet is lép, szép lassan visszatérve eredeti formájához. Összesen három fegyverünk lehet, és mindegyikhez csatolhatunk egy plusz képességet is, és persze ezek is fejlődnek. A csatolt képességek növelhetik az adott eszköz hatékonyságát, pluszsebzést adhatnak és így tovább.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Sokféle gyilkoló eszköz megfordul majd a kezünkben, de ha kedvünk tartja, a környezeti elemeket is felhasználhatjuk az összecsapásokban. Ez főként a majd mindenhol fellelhető járművekre vonatkozik, melyeket felkaphatunk, és ezekkel ütlegeljük az ellent, de akár messziről hozzájuk is vághatjuk. A Q gomb lenyomásával célzó módba kerülünk, ami nagyban megkönnyíti az ellenfelek betájolását, és a célkereszt helyére küldhetjük is az áldást.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások