Vesztes félév a Nintendónál

Vesztes félév a Nintendónál

2010. október 29. 09:56, Péntek
Veszteséggel zárta üzleti évének szeptember 30-án végződött első felét a japán Nintendo - hét év óta nem fordult elő, hogy a vállalat ne ért volna el profitot ebben az időszakban.

A világ egyik legnagyobb videojátékkonzol-gyártója kicsit több mint kétmilliárd jen (24,7 millió dollár) hiányt könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi három és félszer nagyobb nyereséggel. Az üzemi eredmény kevesebb mint felére csökkent, az árbevétel harmadával zsugorodott. A gyenge teljesítmény oka részben az, hogy csökkent a kereslet a Nintendo legfontosabb terméke, a mozgásérzékelős Wii konzol iránt, részben az, hogy a pénzügyi eredményeket mérsékli a dollárral szemben 15 éves csúcson lévő jen.

A Nintendo vezetősége arra számít, hogy a vállalat az elmúlt hat év legalacsonyabb nyereségét fogja elérni a 2011 márciusában végződő üzleti évében. A Wii értékesítése már a második egymás követő évben fog csökkenni és a DS kézi játékgép 3D-s változata csak márciusban jelenik meg az amerikai piacon, azaz lekési a karácsonyi bevásárlási szezont.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások