Még mindig Denzel Washington a legmegbízhatóbb akciósztár

Még mindig Denzel Washington a legmegbízhatóbb akciósztár

2010. november 16. 18:18, Kedd
Sikerrel mutatkozott be Denzel Washington új filmje, a Száguldó bomba, mellyel a színész zsinórban a nyolcadik 20 milliós közönségfilmes nyitányát produkálta. Az első helyet Amerikában azonban még mindig a Megaagyé.

Denzel Washington megállíthatatlan, hiszen 1999 óta minden, széles körben (2000-nél több moziban) bemutatott filmjével stabilan teljesített, ami filmjeinek minimum 16 millió dolláros nyitányában mutatkozott meg. Amerikában hétvégén mutatták be a nálunk csütörtöktől látható Száguldó bomba (Unstoppable) című akciófilmjét, melyben Chris Pine-nal szerepel, s senki sem lepődött meg, mikor Tony Scott rendezése bemutatójának első három napján 22,7 millió dolláros teljesítménnyel a második helyet szerezte meg a hétvégi amerikai bevételi toplistán.


A 3207 moziban 4300 vásznon bemutatott akcióőrület nagyjából olyan teljesítményt nyújtott nyitányával, mint a tavalyi Hajsza a föld alatt, s cseppet sem meglepő módon a közönség nemek szerinti megoszlása nagyjából 50%-os volt, vagyis megközelítőleg ugyanannyi férfi és nő látta a filmet - Amerikában. Korcsoport szerint már más volt a helyzet, ugyanis inkább az idősebbeket érdekelte Denzel Washington, hiszen a nézők 65%-a a 25 éven felüliekből került ki, a fiatalabb korosztály inkább az elkövetkező hetek premierjeire tartalékolt. A színész legközelebb 2012. februárjában lesz látható a Safe House című akcióthrillerben.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások