Már a kutyának sem kell The Rock, az akcióhős

Már a kutyának sem kell The Rock, az akcióhős

2010. november 27. 11:00, Szombat
The Rock hiába játszott 5 év után ismét főszerepet egy akciófilmben, a közönség magasról tett a családi komédiákban sikereket elérő színész legújabb próbálkozására. Dwayne Johnson a Halálos iramban 5-tel még javíthat.

A pankrátorból színésszé lett Dwayne Johnson eleinte úgy nézett ki, hogy a 2000-es évek nagy akciósztárja lesz, hiszen elég sok mozgalmas filmben játszhatott a Skorpiókirálytól Az Amazonas kincsén át a Doomig. Idővel aztán a régen The Rock néven futó színész rájött, hogy nem akar skatulyába kerülni és 2006 óta nem vállalt akciófőszerepet, és inkább családi filmekben tűnt fel. Mindezt nem sikertelenül tette, hiszen a Fogtündér, a Gyerekjáték vagy a Boszorkány-hegy mind sikeresebb lett, mint a Skorpiókirályt követő akciófilmjei. Sőt, két komikus mellékszerepe révén 100 millió dollárnál is többet hozó filmekben szerepelhetett (Pancser police és Zsenikém).


Johnson idén a Rohanásban (Faster) tért vissza az akciófilmekhez, jövőre pedig a Halálos iramban 5. részében és az Utazás a Föld középpontjába folytatásában is szerepelni fog. Azonban mostani bemutatója alapján a közönség nem biztos, hogy kíváncsi lesz rá, hiszen a Rohanás az előzetes becslések szerint mindössze 11 millió dollárt fog fialni a Hálaadásnapi hosszú hétvégén Amerikában. Ez pedig lehet, hogy csak a hétvégi toplista 7. helyéhez lesz elegendő, hiszen a szerdai bemutató napi teljesítményeket figyelembe véve az új filmek közül mind az Aranyhaj és a nagy gubanc, mind a Díva, mind a Szerelem és más drogok jobb eredményt produkált.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások