Szidják a Tron: Örökséget, de sikeres lesz

Szidják a Tron: Örökséget, de sikeres lesz

2010. december 18. 14:50, Szombat
Nem nyitott az elvárásoknak megfelelően a Tron: Örökség Amerikában, de a karácsonyi forgatagban az 50 milliós hétvége nem rossz eredmény, főleg, ha nemzetközi viszonylatban is jól hoz.

Hazánkkal ellentétben Amerikában nem kiemelkedően, de viszonylag jól mutatkozott be a Tron: Örökség (Tron: Legacy), hiszen a pénteken összeszedett 18 millió dolláros bevétel nagyjából 47 milliós hétvégi kasszát fog jelenteni. Ez ugyan jól néz ki, de a Disney korábban minimum 50 milliós nyitányban reménykedett, s egy ideig más stúdiók is úgy vélték, hogy az új Tron-film a jóval magasabb régiókban fog bemutatkozni. Bár ha azt nézzük, hogy a tavaly az Avatar 26 milliós nyitónapot produkálva ért el 750 milliós amerikai bevételt...


A további szereplés nagyban függhet a film minőségétől, s bizony eddig a kritikát és a nézői vélemények eléggé megoszlanak a Tron: Örökségről. A RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon a scifi 49%-on áll, ami azt jelenti, hogy az amerikai kritikusok 175 kritikáját szemlézve 85 pozitív volt, 90 pedig negatív. Rajongói filmként a 7.9/10-es első napos pontszám sem túl erős az IMDb-n, s eddig itthon sem lelkesedtek az újságírók túlságosan a filmért.

A legnagyobb hír a filmmel kapcsolatban az elmúlt napokban az volt, hogy a Daft Punk által szerzett filmzene a 10. helyen mutatkozott be az amerikai Billboard listán, ez pedig soundtrack albumnak legutóbb 5 évvel ezelőtt sikerült.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások