Elmenekültek a nézők a Harry Potter 7-ről

Elmenekültek a nézők a Harry Potter 7-ről

2010. december 29. 17:20, Szerda
Úgy tűnik, hogy a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. részt mindenki a nyitóhétvégén akarta megnézni, hiszen a film újranézési rátája elég alacsony, és a szájhagyomány sem vonz be új nézőket a mozikba.

A Harry Potter hetedik része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi I. rész remekül mutatkozott be Amerikában és világszerte, a sorozat eddigi legjobb nyitányát produkálta, azonban mindez nem jelenti azt, hogy a legsikeresebb tagjává válik a szériának. A kitűnő amerikai és nemzetközi kezdés mindössze azt jelezte, hogy a rajongók annyira ki voltak már éhezve az új HP-filmre, hogy mindenképpen az első napokban akarták látni azt.

Ez Amerikában 125 millió dolláros nyitóhétvégét eredményezett, s ekkor még a stúdió bizakodhatott abban, hogy a széria hetedik része a legsikeresebbé válhat, azonban hétről-hétre hatalmas nézettségcsökkenéseket produkált a film és december 26-ig "csak" 273 millió dollárig jutott el az USA-ban. Ezzel ugyan megelőzte a 2002-es második és a 2004-es harmadik részt amerikai bevételek tekintetében, de a 290 milliót produkáló negyedik filmtől (egyelőre) elmarad, így még csak az ötödik helyig jutott előre a HP-filmek toplistáján.

Nemzetközileg sem kirobbanó siker a film, hiszen a jó kezdést a többi országban is erős visszaesés követte, egyelőre 587 millió dollárt fizettek ki a jegyekért Amerikán kívül, s egy jó hajrával a Halál ereklyéi I. rész talán még elérhet a 630-650 milliós magasságba, mint az előző epizódok.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások