Ebben a hét filmben voltak 2010 legjobb vizuális effektjei

Ebben a hét filmben voltak 2010 legjobb vizuális effektjei

2011. január 6. 16:00, Csütörtök
Szűkül a legjobb vizuális effektusok Oscar-díjáért versengő filmek köre, de hétnek még mindig megvan az esélye, hogy nominációt kapjon. A legjobb öt listáját két hét múlva hozzák nyilvánosságra.

Az Oscar-díjak odaítéléséről döntő amerikai filmes akadémia, a The Academy of Motion Picture Arts and Sciences bejelentette azon hét film címét, melyek állva maradtak a 2010-es év legjobb vizuális effektjeivel rendelkező film címéért az Oscar-versenyben. A szűkített listára már csak az Alice Csodaországban, a Harry Potter és a halál ereklyéi I. rész, az Azután, az Eredet, a Vasember 2, a Scott Pilgrim a világ ellen és a TRON: Örökség fért fel. (A legjobb hétből kiszorult filmek listája itt olvasható.)

Ezután a hetes listán szereplő filmek mindegyikéből 15 perces összeállítást fognak megnézni a filmes akadémia vizuális effektes szakemberei, hogy január 20-ra eldöntsék, melyik öt alkotás kapja meg a hivatalos Oscar-nominációt. 2010-ben egyébként az Avatar, 2009-ben a Benjamin Button különös élete, 2008-ban Az arany iránytű, míg 2007-ben A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse kapta meg a filmes akadémiától a legjobb vizuális effektekért járó Oscar-díjat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások