2010 egyik legjobb képregényfilmjét művészfilmek győzték le itthon

2010 egyik legjobb képregényfilmjét művészfilmek győzték le itthon

2011. január 10. 16:00, Hétfő
Aki eddig azt hitte, hogy itthon csak a közönségfilmekre van kereslet, az gondolja át újra mindezt, hiszen hétvégén két művészibb film is jobban érdekelte a közönséget, mint a képregény-adaptáció.

Várható volt, hogy itthon nem fog nagy sikert aratni a Scott Pilgrim a világ ellen (Scottt Pilgrim vs. The World), de az mindenképp hatalmas meglepetésnek számít, hogy a Magyarországon öt kópián bemutatott filmet mindössze 1353-an nézték meg premierje hétvégéjén. Főleg, hogy ezzel párhuzamosan a neves iráni rendező, Abbas Kiarostami új alkotását, a(z ugyancsak remek) Hiteles másolatot mindössze két kópián 1709-en látták az országban.


Amerika után tehát itthon is elhasalt Edgar Wright (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) filmje, de a nemzetközi gyenge szereplés tükrében a hazai bemutató ténye is nagy meglepetésnek számított, csoda, hogy láthattuk a filmet moziban. Egyébként a hét harmadik pár kópiás premierje, a hat moziban vetített Tamara Drewe is jobban érdekelte a nézőket, mint a Scott Pilgrim, hiszen 1487-en váltottak rá jegyet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások