Az év legjobb filmjének első nagyobb buktája

Az év legjobb filmjének első nagyobb buktája

2011. január 23. 21:56, Vasárnap
Bár eddig szinte mindent megnyert a Social Network - A közösségi háló, a producerek díját mégsem szerezte meg, ami azt is jelentheti, hogy ismét kiélezetté válhat a lefutottnak hitt Oscar-verseny A király beszéde című filmmel.

Mivel eddig szinte az összes kritikusi és szakmai szervezet úgy vélte, hogy a The Social Network - A közösség háló az év legjobb filmje, David Fincher rendezése már a zsebében érezhette az Oscar-díjat is, hiszen meglehetősen ritka, hogy egy évben szinte mindenki, aki számít, egy filmet emeljen ki. Azonban a hétvégén egy újabb szakmai szervezet, a producerek "céhe" is megtartotta éves aktuális díjkiosztóját, s a 22. Producers Guild Awards-on nem a Social Network - A közösségi háló diadalmaskodott, hanem az év másik nagy favoritja, A király beszéde.


Hogy ezzel mennyire vált nyílttá az Oscar-verseny, azt nem tudni, mindenesetre a producerek is ott vannak a Filmakadémia szavazói között, akik eldöntik az Oscar-díj sorsát. Persze mellettük a színészek, rendezők, vágók és a többi szakma prominens tagjai is képviselik magukat a voksolók között.

Érdekesség egyébként, hogy az Oscaros hátszéllel az Amerikában jelenleg 58 millió dolláros bevételnél tartó A király beszéde lehet, hogy bevétel tekintetében megelőzheti a sokkal kommerszebbnek tartott Facebook-filmet, mely "csak" 94 millió dolláros amerikai jegybevétellel dicsekedhet, igaz mindezt 22 milliós kezdést követően tett szert, azaz kiemelkedő négyszeres szorzó van a premier hétvégi teljesítmény és a végeredmény között.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások