Back to the Future: The Game - Episode 1: It's About Time

Back to the Future: The Game - Episode 1: It's About Time

2011. január 29. 21:24, Szombat


Kiadó: Telltale Games
Fejlesztő: Telltale Games
Honlap

Rendszerkövetelmények: Windows XP/Windows Vista/Windows 7, Intel Pentium 4 3,0GHz/AMD Sempron 3600+, 1 GB RAM, nVidia GeForce 6800 Series 128MB/ATI Radeon X800 GT, 2 GB szabad tárhely
Hasonló játékok: Wallace & Gromit Grand Adventures
Kategória: kalandjáték

A Vissza a jövőbe trilógia igazán időtálló mozifilm, hiszen napjainkban is elképesztő rajongótáborral bír az időutazásos kaland, így nem meglepő, hogy a Telltale Games egy öt részre szabdalt játék formájában igyekszik elmesélni a harmadik rész után történteket.

Tavaly ünnepelte 25. évfordulóját a Vissza a jövőbe trilógia, minden idők egyik legismertebb és legnagyobb rajongótáborral bíró mozifilmje, amely előtt 2010-ben gyakorlatilag minden lehetséges formában tisztelegtek az emberek. A sorból természetesen a játékipar sem maradhatott ki, és bár Bob Gale, a film forgatókönyvírója egy régen készült interjúban leszögezte, teljesen lezártnak tekinti a három résszel a Vissza a jövőbe mozit, a Telltale Games ennek fittyet hányva mégis úgy harangozta be a készülő játékadaptációt, hogy az a trilógia közvetlen folytatásaként, amolyan negyedik részként mesél majd el egy újabb történetet. Az öt részre szabdalt Back to the Future: The Game első felvonása még karácsony előtt napvilágot látott, míg a második rész jövő hónapban mutatkozik be.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az első epizód pár hónappal a harmadik film végét követően veszi fel a vonalat. Marty a Dokitól történt búcsúzást követően visszatér mindennapjaihoz, azonban az egyik nap váratlanul megjelenik Einstein a DeLoreannel, illetve egy üzenettel. Doki óriási bajba került valahol a múltban, és mi vagyunk az egyetlenek, akik kihúzhatják a csávából. A történet cselekményébe ezen a ponton csatlakozunk be, és első dolgaink között szerepel majd, hogy kiderítsük, hogyan és mikor érkezett vissza a DeLorean. A különös események részleteit felgöngyölítve pedig pillanatok alatt a '30-as évek Hill Valley-jében találjuk majd magunkat, ahol hamar szembesülnünk kell azzal a szomorú ténnyel, hogy egy börtönből kell kiszabadítani Brown dokit.

Az első epizódból csak a cselekmény alapjait ismerhetjük meg, az viszont már most kijelenthető, hogy az akár negyedik résznek is beillő Back to the Future: The Game - Episode 1: It's About Time System ezen a ponton hozza azt a minőséget, amit a Telltale Games minden eddigi alkotása szokott. Minőségre irányuló panaszunk a játék hangulatát illetően se lehetnek, a készítők nagyon odafigyeltek, hogy egy hamisíthatatlan Vissza a jövőbe aura lengje körül a teljes játékot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Brown doki szinkronhangjának sikerült megnyerni Christopher Lloydot, és bár Marty McFly hangját nem Micheal J. Fox kölcsönzi, a karaktert megszólaltató szinkronszínész így is remekül teljesít. A hiteles hangulat visszaadásában nagy szerepet játszik az, hogy rengeteg utalással találkozunk a játékban, régi helyszínekre látogatunk el - Doki háza, ahol minden a helyén van, kezdve az óráktól a város főterének modelljéig a gondolatolvasó sisakon át egészen az erősítőkig, vagy Hill Valley főtere, melyet ezúttal a szesztilalom idején láthatunk -, és jó pár ismerős szereplővel futunk majd össze - pl. George McFly, Biff. A zenéket illetően sem lehet hiányérzetünk, hiszen a játékban többnyire a filmekben hallott, jól ismert nóták csendülnek fel.

A Telltale Games a látványvilágot illetően sem hazudtolta meg magát, a Sam & Max-ben vagy a Wallace & Gromitban látott rajzfilmszerű megvalósítás érvényesül a Vissza a jövőben adaptációjánál is. Bár alapvetően részletgazdag kidolgozottságot kaptak a karakterek és a helyszínek többsége, a '30-as évek Hill Valley-ének főtere óriási csalódást okozott, ami leginkább az elavult grafikus motor számlájára írható fel.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások