"Oscar"-esélyes magyar játék

"Oscar"-esélyes magyar játék

2011. január 30. 14:07, Vasárnap
A hazai játékfejlesztés már évek óta világszínvonalú és főleg a stratégiai műfajban tudtak hazánk fiai kiemelkedőt alkotni.

És ha minden jól megy, akkor hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezhet a hazai játékfejlesztés. Február 11-én kerül ugyanis megrendezésre Las Vegasban a DICE (Design, Innovate, Communicate, Entertain) nevű rendezvény (melyet a játékvilág Oscarjának is tartanak), melynek fontos része a független fejlesztők versenye, az Indie Game Challenge. És - nagy megtiszteltetésünkre - a hat legjobb közé bekerült egy magyar fejlesztés is.



A Fortix 2 a Nemesys Games alkotása, mely tulajdonképpen egy fordított Tower Defense. A játékban a jóságos Fortix lovagot alakítjuk, aki Artalom szigetén küzd Xitrof, a gonosz varázsló ellen. Célunk minden pályán, hogy a középen található várat elfoglaljuk. A Las Vegas-i győztes 100 ezer dollárt kap, ami nagy segítség egy független csapatnak.

A fejlesztők hivatalos közleménye szerint "a magyar csapat már a döntőbe jutással nyert, hiszen olyan játékszoftver-fejlesztő óriások előtt, mint a Nintendo, a Microsoft, a Sony vagy az Electronic Arts bemutatkozott és ezzel kivételes üzleti lehetőségekhez juthatott."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások