Elkészül a scifi-rajongók által legjobban várt adaptációk egyike

Elkészül a scifi-rajongók által legjobban várt adaptációk egyike

2011. január 30. 20:20, Vasárnap
Minden jel arra utal, hogy végre mozifilm lehet a Végjátékból, amely egy olyan, nyolcvanas évekbeli scifiregényből készülne, mely mind a Hugo-, mind a Nebula-díjat elnyerte. Az első szkriptet az X-Men kezdetek: Farkas rendezője írta.

Majd egy évtized csikicsukit követően végre úgy tűnik, hogy sínen van Orson Scott Card scifi-alapvetésének, a Végjátéknak (Ender's Game) a mozis verziója. A Nebula- és Hugo-díjas regény egy fiúról szól, aki jó ideje játszik egy harci szimulációval, melyben rovarszerű idegen lények inváziója ellen védi meg a bolygót. Azonban idővel Ender (a fiú) besokall és olyan döntést hoz, mely hatással lesz a való világra is.

A legutóbbi hírek szerint Wolfgang Petersen rendezte volna a Végjáték-mozifilmet, azonban az ő 2008-as távozása után ismét tetszhalotti állapotba segítették a projektet. Tavaly szeptemberben hallottunk ismét az adaptációról, amikor Gavin Hood írta újra a forgatókönyvet, most pedig a Star Trek és a Transformers 2 írói, Alex Kurtzman és Roberto Orci került a produkció közelében, bár azt nem tudni, hogy a produceri teendők mellett a Hood-féle forgatókönyv átírásával fognak-e foglalkozni.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások