Samsung: új Galaxy S és tábla PC

Samsung: új Galaxy S és tábla PC

2011. február 14. 18:53, Hétfő
A Samsung megerősítette a korábbi pletykákat, és a Mobile World Congress alatt bemutatta mindkét új készülékét. Nagyobb kijelző, gyorsabb processzor, és jobb multimédiás jellemzők szerepelnek a listán.

A találkozó során elhangzott beszédből kiderült, hogy mire is számíthatunk, ezt pedig immár a cég saját internetes oldalán is megtaláljuk. Újdonság, hogy immár mindkét fejlesztés ikermagos processzorra támaszkodhat, és természetesen a külsőn is faragtak kicsit a mérnökök, hogy elhúzzák a mézesmadzagot a potenciális vásárlók orra előtt.


Balra a korábbi GALAXY S, jobbra az utód GALAXY S II

A Galaxy S II néven megjelenő okostelefon 4,27 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt kapott, amely legfeljebb 800 x 480 pixel felbontást támogat. A már említett ikermagos Samsung (vagyis nem Tegra 2, ahogy a korábbi értesülésekben szerepelt) processzor mellett 8 megapixeles hátoldali, valamint 2 megapixeles elülső kamera, 1080p felbontású videó rögzítése, Bluetooth 3.0+HS és HSPA+ támogatás, valamint az Android operációs rendszer 2.3-as verziója áll rendelkezésünkre, a gyártó pedig a marketing szerint szeretné megemelni a minőségi szintet egy vékonyabb és modern dizájn kíséretében.


Ami a tábla PC-k szegmensét illeti, itt egy nagyobb kijelzővel megjelenő utóddal szeretne méretesebb szeletet kiharapni a tortából a gyártó, amely egészen pontosan 10,1 hüvelykes - ahogy az a készülék nevében is szerepel: Galaxy Tab 10.1. A TFT kijelzőt az Android 3.0 (Gingerbread), 1 GHz-es ikermagos processzor, 1280 x 800 pixel felbontás, a telefonnál is említett két kamera és videórögzítés egészíti ki, a készülék pontos mérete pedig 246,2 mm x 170,4 mm x 10,9 mm, súlya 599 gramm. A tábla elsőként a Vodafone kínálatában jelenik meg, egyszerre rögtön 20 országban - az USA némi meglepetésre nem került be a hivatalos bemutatóba.

Többen megemlítik, hogy az év eleje óta már 85 különböző megoldást mutattak be a nevesebb gyártók, ráadásul az Apple nem szerepel ebben a körben. Nem vitás, hogy sokan elbuknak majd, ám a Samsung a szegmens koronázatlan királyával is megküzdhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások