Függetlenség napja 2 helyett Alapítvány-mozifilm készülhet

Függetlenség napja 2 helyett Alapítvány-mozifilm készülhet

2011. február 15. 07:06, Kedd
Rolan Emmerich lemondani látszik a Függetlenség napjának folytatásáról, azonban egyre lelkesebb a tervezett Alapítvány-mozifilmmel kapcsolatban, melynek már a forgatókönyve is elkészült.

Roland Emmerich azt nyilatkozta a napokban, hogy a következő mozifilmjével mindenképp szeretne visszatérni a scifi műfajához, de valószínűleg nem a Függetlenség napja 2-vel fogja tenni. A rendező elmondta az Empire-nek, hogy az ID4 folytatása egyelőre még sehogy sem áll, folyamatos csikicsuki állapotban leledzik a projekt, még forgatókönyve sincs, mivel abba csak akkor akar belekezdeni, ha elindul az előkészítés folyamata.

Sokkal valószínűbb, hogy a nemsokára az Anonymus című középkori thrillerrel jelentkező Emmerich az Isaac Asimov-féle Alapítvány próbálja meg adaptálni, s erről, elmondása szerint nemsokára döntés is fog születni: "Felvettünk egy díszlettervezőt, főleg azért, hogy meg tudjuk becsültetni vele, hogy mennyibe kerülne a film. Ezt március végéig nagyjából el tudjuk dönteni. A stúdiónak tetszett a forgatókönyv, most már minden csak a számokon múlik. Mindenképp készíteni akarok egy olyan filmet, mely teljesen más, mint a többi scifi és nem akarom, hogy a túl magas költségvetés terhe alatt roskadjak össze."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások