A király beszéde tarol, A félszemű hidegen hagy minket

A király beszéde tarol, A félszemű hidegen hagy minket

2011. február 21. 22:31, Hétfő
A király beszéde megállíthatatlan itthon, de úgy tűnik, hogy nálunk az Oscaros hátszél ellenére sem lehet nagy siker egy westernfilm. Pedig a Coen-fivérek az elmúlt években masszív rajongótábort alakítottak ki maguk köré.

Ambivalensen viszonyulnak a magyar nézők az idei Oscar-favoritokhoz. A három hete bemutatott A király beszéde továbbra is megállíthatatlan, pedig mindössze nyolc budapesti moziban lehet megnézni. A Colin Firth főszereplésével készült alkotás harmadik hétvégéjén alig veszített előző heti nézőszámából, így 11 629 eladott jeggyel a hazai toplista ötödik helyére került. (Itthon vasárnap esti bezárólag 54 185-en látták a filmet.)


A heti hazai premierek között volt további két Oscar-esélyes film is, közülük jobban a Fekete hattyú nyitott, Darran Aronosfky rendezését 11 882-en látták 9 moziban, nagyjából annyian, mint A király beszédét a harmadik hétvégéjén, mindez pedig a negyedik helyre volt elég. A Coen-testvérek A félszemű című westernje azonban hiába nagy siker Amerikában, s lépte át a 160 milliós bevételt, itthon csak 8 921 fizető vendéget érdekelt csütörtöktől vasárnapig - pedig a UIP-Duna Film 17 hazai multiplexben és artmoziban is vetítette.


E héten is lesz két oscaros hazai premier: a The Fighter - A harcos, valamint a tavalyi nagy siker Precious - A boldogság ára.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások