2010 kedvenc scifi- és fantasy filmjei

2010 kedvenc scifi- és fantasy filmjei

2011. február 26. 13:10, Szombat
Természetesen az Eredet az egyik legnagyobb favoritja az idei Saturn Awards-nak, mely a tavaly év legjobb scifijeit, horrorjait és fantasyjeit hivatott díjazni. A tévésorozatok közül a legtöbb jelölést a The Walking Dead kapta.

Kihirdették a Saturn-díjra esélyes alkotások és alkotók névsorát. A scifi, horror és fantasy filmek és sorozatok névsora a tavalyi év meglehetősen széles választékára utal. A jelöltek részletes listáját itt lehet elolvasni.


A legjobb mozis scifik között hat film szerepel, a Clint Eastwood által rendezett Azután, Christopher Nolantől az Eredet, valamint a Tron: Örökség, a Vasember 2, a Hibrid és a Mark Romanek-féle Never Let Me Go, melyet idehaza ugyan még nem mutattak be, de 2006 óta már megvásárolható könyv formájában, Ne engedj el címmel. (Egyébként Kazuo Ishiguro regényéről van szó.)


A legjobb fantasy film díjára jelölt alkotások között ott szerepel az Alice Csodaországban, a Narnia krónikái harmadik része, a Titánok harc, a Harry Potter 7. része, az Alkonyat 3. felvonása, valamint a Scott Pilgrim a világ ellen. A horrorok és thrillerek között az alábbi hat film van versenyben a fődíjért: Az amerikai, Fekete hattyú, Ha/Ver, Viharsziget, A farkasember, valamint a Let Me In, melynek svéd eredetileg itthon Engedj be címmel került mozikba. Saját kategóriát kaptak az akció- és kalandfilmek is, a győzelemre esélyesek: The Expendables - A feláldozhatók, Zöld darázs, RED, Robin Hood, Salt ügynök, A félszemű és a Száguldó bomba

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások