iPadon készül Magyarország alkotmánya

iPadon készül Magyarország alkotmánya

2011. március 2. 19:18, Szerda
"Steve Jobs biztosan nagyon megörül, ha megtudja, hogy Magyarország új alkotmánya iPadon íródik" - írja blogbejegyzésében Szájer József, az Európai Parlament képviselője.

"Ennél ideálisabb munkaeszközt elképzelni sem lehet!" - lelkendezik. "Megnézhetem rajta az összes elektronikus levelemet, ezen javítom, írom a különböző tervezeteket, véleményezem a beérkezett javaslatokat. Amint érkezik egy szövegjavaslat valamelyik tanácsadótól, képviselőtől vagy állampolgártól, azonnal be tudom illeszteni a szövegbe, és már küldöm is tovább véleményezésre, akárhol vagyok is. Ezt biztos nem tudnám enélkül az eszköz nélkül elvégezni. A legjobb benne, hogy nem kell várni, mint egy normál laptopnál perceket arra, hogy egyáltalán beinduljon. Bárhol vagyok kinyitom, és minden percet ki tudok használni! Egy igazi csoda!"

Azt is megtudhatjuk, hogy szerinte az új eszközöknek is meg kellene jelenniük az új alaptörvényben. A szövegbe a következő mondatot tenné: "Magyarország az állam működésének hatékonysága, a közszolgáltatások színvonalának emelése, a közügyek jobb átláthatósága és a polgárok esélyegyenlősége érdekében törekszik az új technológiai megoldások alkalmazására."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások