Rengeteg pénzt hoz az Angry Birds

Rengeteg pénzt hoz az Angry Birds

2011. március 12. 15:00, Szombat
A jelek szerint az emberek többségének nem számít az élethű grafika és a megvalósítás - elég, ha szórakoztató egy játék.

Legalábbis ez a tendencia látszik kialakulni, hiszen miközben a nagy kiadók küzdenek a vevőkért, addig az apróbb fejlesztők sorban pakolják ki a sikeresebbnél sikeresebb alkotásaikat. Ilyen az Angry Birds is, mely a Rovio csapat zseniális munkája. A program jelen pillanatban az egyik legsikeresebb program.



Ha ugyanis azt nézzük, hogy egy programba mennyi pénzt és energiát fektettek be a fejlesztők és az végül mekkora bevételt termelt, akkor az Angry Birds mindenképpen benne van a Top 3-ban. A Rovio ugyanis mindössze 140 ezer dollárt áldozott a fejlesztésre, a profit pedig jelen pillanatban 70 millió dollár felett jár. És épp ezért nem meglepő, hogy a csapat további terveken töri a fejét.

"Nézzük meg, honnan indult a Disney" - kezdte Mikael Hed, a Rovio vezetője. "Megalkották Miki egeret, majd jöttek az újabb karakterek. Ezt tervezzük mi is. Először is minden platformra megjelentetjük a játékot, aztán majd jöhetnek a tévésorozatok, a filmek és a többi média."

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások