Javítana a YouTube-videók minőségén a Google

Javítana a YouTube-videók minőségén a Google

2011. március 19. 13:07, Szombat
A tengerentúli óriáscég felvásárolta a videók minőségének javításával foglalkozó Green Parrot Pictures nevű ír társaságot. A cél a YouTube-on található felvételek tökéletesítése.

Egy amatőr házi videó számos hiányossággal rendelkezhet, amelyek elsősorban technikai dolgokra vezethetők vissza. A YouTube-on látható videók egy része nem eléggé éles, túlvilágított vagy éppen nem megfelelő módon rögzített felvétel. A problémák jelentős részét utómunkálatokkal ki lehet javítani, feltéve, ha a felhasználó rendelkezik megfelelő szoftverekkel. Azonban az amatőr filmeseknek gyakran nincsenek profi programjaik, vagy azok használatát bonyolultnak tartják.

A YouTube vezetői látogatóiknak szeretnének segíteni azáltal, hogy megvásárolták a kifejezetten a videók minőségének javítására és automatikus optimalizálására specializálódott Green Parrot Pictures vállalatot. A társaság számos hollywoodi produkció elkészítésében vett részt, példaként említhető az X-Men és a Pókember. A Google, illetve a videomegosztó vezetői azt remélik, hogy a javított filmeknek köszönhetően nem csak a látvány lesz jobb, de jelentősen hatékonyabban lehet majd beosztani a rendelkezésre álló sávszélességet is, ami hatással lehet az online anyagok lejátszására.

"Vegyük például a legutóbbi líbiai tüntetésekről készült felvételeket. Miközben érzelmileg lekötik a figyelmünket, gyakran nem elég élesek vagy bemozdulnak. Mi lenne, ha rendelkezésre állna egy olyan technológia, aminek a segítségével javítana lehetne e videók minőségén? A képek élesebbé válnának, a zavaró képkockákat ki lehetne szűrni és egy stabilabb, magas minőségű videó készülne, de eközben az anyagot egyszerűen fel lehetne tölteni a YouTube-ra" - emelte ki blogbejegyzésében Jeremy Doig, a Google videotechnológiai részlegének igazgatója.

A Green Parrot Pictures megoldásának legnagyobb előnye, hogy nem befolyásolja a videók feltöltését és az összes optimalizálás automatikusan, még a feltöltés közben vagy után elvégezhető. A tranzakciót honlapján megerősítette az ír cég is. A Green Parrot Pictures-t dr. Anil Kokaram alapította hat évvel ezelőtt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások