Csak jövőre jön a Nokia első WP7-telefonja

Csak jövőre jön a Nokia első WP7-telefonja

2011. március 21. 01:42, Hétfő
A finn cég szakemberei már dolgoznak a Windows Phone 7 operációs rendszerre támaszkodó első készülékeken, amelyek 2012 elején bukkanhatnak majd fel - mindkét fél jó eredményeket vár a partnerségtől.

Amióta hivatalosan is bejelentették a Microsoft és a Nokia között létrejött szövetséget, visszatérő témának számít az együttműködés, amelynek kisebb - nagyobb fejleményeiről folyamatosan beszámolnak az egyes lapok. Ezúttal a Reuters készített interjút a Nokia vezérigazgatójával, amelyből megtudhatunk néhány részletet.

Természetesen már most is dolgoznak az első ilyen okostelefonokon - több készülékről van szó -, amelyek 10-12 hónapon belül jelenhetnek meg a piacon, valamikor a következő év elején. Ez persze nem nagy meglepetés, hiszen a két cég a minél előbbi debütálásra törekszik, hogy megtartsák, illetve növeljék befolyásukat, ám az mindenképpen biztató, hogy már megtörténtek az első lépések, miközben még a megállapodás utolsó simításain dolgoznak. Ez egyébként a tervek szerint öt éven keresztül meghatározza majd a két cég együttműködését, és optimális esetben kellőképpen növeli piaci részesedésüket, megfelelő eladási adatokat produkálva.


A Nokia többek között szeretné költségeit csökkenteni, a meglévő hardveres háttérre támaszkodni, és egy legalább olyan megbízható szoftveres termékre építeni, mint amilyen saját Symbian platformjuk volt hosszú időn keresztül. A cégvezető leszögezte, hogy nem látja értelmét a Nokia Microsoft által történő felvásárlásának, ezzel pedig cáfolta az utóbbi időben fel-felbukkanó híreszteléseket, a "jól értesültek" információt és következtetéseit. Megemlítette továbbá, hogy számításba vették a Google Android felhasználását is, ám ezt végül elvetették, mondván, hogy ebben az esetben nem tudnák megkülönböztetni saját termékeiket a - többek között a Samsung és a HTC kínálatában - már jelenleg is kapható készülékektől, így nem lenne értelme egy ilyen lépésnek.

A szerződést az elkövetkező hónapok során véglegesítik, további változások pedig (egy magasrangú vezető távozása után) nem várhatók a Nokia háza táján.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások