Ellenségüknek sem ajánlják az új scifit a magyarok

Ellenségüknek sem ajánlják az új scifit a magyarok

2011. március 31. 23:20, Csütörtök
Szokatlan tempóban veszíti el hazai nézőit A Föld inváziója - Csata: Los Angeles, mely első helyes debütálása után már csak a negyedik, köszönhetően annak, hogy nincs szájhagyománya, senki sem ajánlja ismerőseinek a filmet.

Az előző mozis héten Magyarország kedvenc mozifilmje A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (Battle: Los Angeles) volt, de azóta nagyot változott a világ, hiszen a most véget érő mozis hetet már az a Kellékfeleség uralta, mely előző héten csak második volt. Ráadásul az amerikai scifi nem egyszerűen elveszítette az első helyét, hanem a nézők mintha menekültek volna a cím hallatán.


Mi másnak tudható be, hogy az első hetes 37 ezres nézőszámot követően múlt hét csütörtöktől szerdáig már csak 12 903-an tekintették meg Jonathan Liebesman alkotását, ami azt jelenti, hogy a film egy hét alatt nézőinek 2/3-át, azaz 66%-át elveszítette. Márpedig ilyen zuhanásokra nagyon ritkán van példa a top10-es filmek esetében itthon, a premierfilmek általában nézőik 40-45%-át szokták elveszíteni. (A most véget ért mozis héten a 66%-os A Föld inváziója után a legtöbb nézőt a Rango és az Anyár a Marsra veszítette, 41%-nyit.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások