Az Álomháború vetítéseiről is menekülnek a nézők

Az Álomháború vetítéseiről is menekülnek a nézők

2011. április 3. 22:30, Vasárnap
Most már biztosra vehető, hogy leszerepelt Zack Snyder első saját filmje, az Álomháború, hiszen döbbenetes sebességgel csökken a film iránti érdeklődés, s úgy néz ki, hogy Amerikán kívül sincs nagy hisztéria.

Ahogy az várható volt, a csalódást okozó kezdés után az Álomháború (Sucker Punch) borzalmas ütemben veszíti el nézőit Amerikában, s a múlt hétvége második legsikeresebb filmje e hétvégén már csak a hetedik volt a rangsorban. A becslések szerint péntektől vasárnapig alig 6 millió dollárt szedett össze Zack Snyder első olyan filmje, mely nem adaptáció vagy feldolgozás, ez pedig 68%-kal kevesebb, mint a nyitóhétvégén. (Ekkora esést idén még a Féktelen harag vagy a Csata: Los Angeles sem produkált.)


Mindez azt is jelenti, hogy a majd 100 millió dollárba kerülő Álomháború Amerikában még 30 milliónál sem tart, s úgy tűnik, hogy a Warner azon vágya is ködbe vész, hogy nemzetközileg csökkentse veszteségeit. Jelen állás szerint ugyanis hiába mutatták be Amerikán kívül, az ottani premierrel egy időben, jó pár országban a Snyder-féle zúzást, nemzetközileg eddig csak 6,5 millió dollárnyi bevétel realizálódott - többek között idehaza is elhasalt a jobb sorsra érdemes alkotás.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások