Maci Laci kegyetlenül letarolta a magyar mozikat

Maci Laci kegyetlenül letarolta a magyar mozikat

2011. április 11. 16:50, Hétfő
Itthon nem volt esélye a premierfilmeknek a Maci Laci 3D ellen, hiszen a toplista csúcsán lévő családi mozi mögött a második helyezett mű is csak harmadannyi bevételt tudott produkálni.

Már a premier előtti vetítések adatai alapján is sejteni lehetett, hogy Magyarországon kitört a Maci Laci-láz, hiszen hétvégén boldog-boldogtalan masírozott a moziba, hogy megnézze a klasszikus mesehős legújabb kalandjait. Ráadásul sokak örömére ezúttal nem több évtizedes rajzolt figurák elevenedtek meg a vásznon, hiszen az újkori Lacit és Bubut a legmodernebb számítógépek segítségével generálták. (Mellettük viszont a legtöbb szereplő hús-vér volt, mint az Alvin és a mókusok-filmekben.)


A 80 millió dollárba kerülő Maci Laci Amerikában annak ellenére alulmúlta az elvárásokat, hogy a napokban átlépte a 100 millió dolláros álomhatárt - példának okáért az Alvin és a mókusok bőven 200 millió fölött termeltek hazájukban. Itthon azonban totális a siker, hiszen csütörtöktől vasárnapig országszerte 36 687-en zarándokoltak el a multiplexekbe, hogy hátul-középre kérjenek jegyet a 3D-ben is vetített családi filmre. Ez majdnem 50 millió forint bevétellel egyenértékű, s természetesen első helyet eredményezett a filmnek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások