Hirtelen kívánatosak lettek a fiatal lányok

Hirtelen kívánatosak lettek a fiatal lányok

2011. április 13. 14:30, Szerda
Két, meglehetősen szerényen reklámozott, egy-egy fiatal lányt a középpontba állító film okozta a hétvége meglepetését, pedig a gyilkosról szóló thriller és az inspiráló szörfös mese jobban nem is különbözhetne.

Bár Amerikában, a pénteken bemutatott filmek közül előzetesen a legtöbben az Arthur és a Király! sikerét várták, két teljességgel sztármentes, egy-egy fiatal lányt a történet középpontjába helyező alkotás okozta a legnagyobb meglepetést. Bár a Hanna - Gyilkos természet (Hanna) című bérgyilkosos történet egyértelműen az év egyik legjobban várt alkotása, a cseppet sem kommersz film nem kecsegtetett sok reménnyel a sikerre. Azonban Amerika valahogy mégiscsak rátalált a 30 milliós költségvetésű filmre, mely három nap alatt 12,4 millió dollár bevételt produkált, ami a hétvégi toplista második helyére volt jó.


A Vágy és vezeklést is rendező Joe Wright thrillerjének a 16 éves Saoirse Ronan a főszereplője, akit korábban éppen a Vágy és vezeklésben, valamint a Peter Jackson-féle Komfortos mennyországban láthattunk. A múlt hét másik meglepetés filmjében, a Soul Surfer-ben a 17 éves AnnaSophia Robb főszerepelt, s foglalta el Ronanhez hasonlóan egyedül a film plakátját - őt a Charlie és a csokigyártól kezdve több ifjúsági filmben láthattuk (Híd Terabithia földjére, A Boszorkány-hegy, Hipervándor).


Az igaz történeten alapuló, leginkább a keresztény közönséget célbavevő Soul Surfer Bethany Hamiltonról szól, aki miután elveszíti egyik karját, visszatér a szörfözés világába. Az inspiráló történet mindössze 18 millió dollárba került és három nap alatt 10,6 millió bevételt hozott, ami a toplista negyedik helyére volt jó. (A közönség 80%-ban nőkből állt és a 25 éven aluliak aránya 56%-os volt.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások