Az Apple beperelte a Samsungot

Az Apple beperelte a Samsungot

2011. április 19. 23:03, Kedd
Az Apple illetékeseinek feltűnt a Samsung utóbbi időben tapasztalható látványos előretörése, ezért aktívan próbálnak tenni ellene. Az amerikai vállalat beperelte dél-koreai riválisát, és ötletlopással vádolja azt.

Az amerikai cég azt állítja, hogy a Samsung androidos okostelefonjai és tábla PC-i egy az egyben az iPhone és az iPad ügyes másolatai. A társaság már be is nyújtotta a beadványát egy kaliforniai bírósághoz. A keresetben azt követeli, hogy a Samsung azonnali hatállyal állítsa le az ötletlopásait és fizessen egy közelebbről meg nem nevezett összegű kártérítést. Az Apple szerint egyértelműen megfigyelhető, hogy a Samsung Androidot futtató okostelefonjai és tábla PC-i rendkívüli módon hasonlítanak saját termékeire, elsősorban az iPhone és az iPad modellekre.


"A Samsung szolgai módon lemásolta az Apple-termékek dizájnját, kezelését és technológiáját" - idézett a benyújtott beadványból a Bloomberg gazdasági hírügynökség. A vádakat az Apple képekkel is alátámasztotta: a társaság egy iPhone 4 és egy Samsung Galaxy S készüléket hasonlított össze. Külön felhívta a figyelmet a készülékházak, valamint az egyes alkalmazások szimbólumainak hasonlóságára.

Az ázsiai konszern máris jelezte, hogy szintén a bírósághoz fordul és megvédi magát a vádakkal szemben. "A Samsung a jogi lépésekre megfelelő intézkedésekkel fog reagálni, hogy megvédje saját szellemi tulajdonát. A vállalat sikerének kulcsát a technológiák fejlesztése és a szellemi tulajdoni portfólió erősítése jelenti. Az Apple megsértette a kommunikációs szabványokkal kapcsolatos szabadalmainkat, ezért ellenkeresetet terjesztünk be" - jelentette ki a Samsung szóvivője.


Az Apple korábban szabadalmi vitába keveredett a HTC-vel és a Nokiával is, igaz ebben a két ügyben egyáltalán nem úgy tűnik, hogy nyerni fog. Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) ugyanis úgy ítélte meg, hogy az Apple szabadalmait a két piaci szereplő egyáltalán nem sértette meg. Az ITC bírája augusztusban hirdeti ki az ítéletet, majd a döntésről egy hattagú bizottság tárgyal, ez hozza meg a végső döntést. Az ITC-nek számos joga van, többek között megtilthatja a szabadalmakat sértő eszközök Egyesült Államokba történtő importálását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások