Egy scifisorozat döntöget rekordokat

Egy scifisorozat döntöget rekordokat

2011. április 26. 17:20, Kedd
A Doctor Who, azaz a Ki vagy, Doki? legújabb, hatodik szezonjának nyitó epizódja Amerikában megdöntötte a BBC America addigi nézettségi rekordját. Angliában már hűvösebb volt a fogadtatás.

A Doctor Who hatodik szezonjának premierje Amerikában 1,3 millió nézőt ültetett szombat este a BBC America képernyői elé, s ezzel minden idők legnézettebb műsora lett a csatornán. Az eddigi csúcstartó is egy Doctor Who-epizód volt, az 5. évad nyitórésze, a mostani azonban annál 6%-kal jobb eredményt produkált. A siker valószínűleg annak is köszönhető, hogy a BBC America ezúttal az angol premierrel egy időben mutatta be a hallatlan népszerűségnek örvend scifisorozat legújabb részét-


Az angol BBC már közel sem örülhet ennyire, hiszen bár a szigetországban 6,5 millióan látták az Amerikában forgatott, dupla évadnyitó rész első felét, ez a nézettség 17%-kal alacsonyabb, mint az ötödik évadot kezdő epizódé. Persze vészharangok kongatására sincs szükség, hiszen a Doctor Who, azaz a Ki vagy, Doki? még mindig az egyik legnézettebb sorozat Nagy-Britanniában.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások