Pár nap alatt 20 tévésorozatot nyírtak ki

Pár nap alatt 20 tévésorozatot nyírtak ki

2011. május 14. 23:00, Szombat
Az amerikai tévécsatornák nem kegyelmeztek sorozataiknak, a napokban véget vetettek a két legnézettebb scifinek és sok más kedvencnek is.

Amerikában a következő héten fog eldőlni hivatalosan, hogy milyen új sorozatokkal várják a legnagyobb tévécsatornák (ABC, Fox, CBS, NBC, CW) az őszt. Ekkor jelentik be ugyanis a sajtó és a reklámozók hada előtt szeptembertől aktuális műsorrendjüket, s ezzel párhuzamosan azt is, hogy mely újoncsorozatokkal vágnak neki az ősznek, valamint, hogy régi sorozataik közül melyeket tartják meg.


Azonban már az ünnepélyes bejelentések előtt ki szokták értesíteni a készítőket, illetve a gyártó cégeket arról, hogy mi lesz műsoron lévő és műsorra tervezett sorozataik sorsa, s természetesen a sajtó is meg szokta neszelni az információkat, köszönhetően például a Twitternek, vagy más csatornáknak, melyeken keresztül a tévések kommunikálhatnak rajongóikkal. Bár általában a bejelentések előtti héten az új sorozatok és a régi sorozatok megújításainak híre is kiszivárog, az ezek által kiváltott hatás eltörpül a megszüntetett szériák híre generálta reakciók árnyékában.

Melyik sorozat távozása a legfájóbb?
The Event
Human Target
Lie To Me
V
Valamelyik komédiáé
A többi dráma közül valamelyiké
A hét leginkább a scifi-rajongók emlékezetébe fog pokoli időszakként bevésődni, hiszen nem elég, hogy a Stargate Universe-ből és a Smallville-ből az utolsó epizód került adásba, az NBC a The Event, míg az ABC a V című sorozat befejezését jelentette be - előbbi széria az első szezonja végén, utóbbi pedig a második évadot követően kapott piros lámpát. Két nagy reményekkel induló sorozatról van szó, mindkettő remek nézettséggel kezdte meg menetelését, azonban itt is, s ott is a nézők hamar rádöbbentek, hogy cseppet sem minőségi termékről van szó. Így mind a The Event, mind a V viszonylag hamar nagyjából 50%-os nézővesztést könyvelhetett el, ami után egyáltalán nem meglepő, hogy sem az NBC, sem az ABC nem akart tovább asszisztálni az írók és a nézők látványos szenvedéséhez. (Nálunk Az esemény a TV2, míg a V az RTL Klub sorozata, de egyik adó sem kapkodta el a hazai premiert.)


A komédiák rajongói sem örülhettek túlságosan, hiszen idén eleve a legtöbb újonc szitkom viszonylag csekély érdeklődés mellett már az enyészeté lett, de a héten továbbiakra sújtott le a Kaszás. Az áldozatok között ott van az egy indiai call center működéséről szóló Outsourced (NBC), a társas lét nehézségeiről szóló Jobb veled (Better with You - ABC) és Perfect Couples (NBC), az izraeli gyökerekkel rendelkező baráti komédia, a Traffic Light (Fox), Christian Slater agyament, betörős sorozata, a Breaking In (Fox), valamint Matthew Perry visszatérésre tett kísérlete a tévés komédiák világába, a Mr. Sunshine (ABC).

A nálunk is sugárzott és kedvelt sorozatokra is rájárt a rúd, hiszen nem folytatódik tovább a 2. évad után a Tökéletes célpont (Human Target - Fox), ami pedig jópofa akciósorozat volt, de ugyancsak búcsúzik a tévés világtól Tim Roth és a Hazudj, ha tudsz! (Lie to Me - Fox), mely három szezont ért meg. Hasonlóképpen véget ért a Testvérek (Brothers & Sisters), azonban a befejezés e sorozat esetében már nagyon érett és a hírek szerint az 5. évad lezárása is megnyugtató lett. Nálunk szerencsére még mindhárom sorozatból vannak olyan részek, melyek nem kerültek egyelőre adásba. Ugyancsak akad még egy-két le nem adott epizód a Dzsungeldokik (Off the Map) hazai sugárzásából, azonban a trópusokon játszódó orvosos sorozatnak mindössze egy évad adatott meg a képernyőn.


A hét többi áldozata között ott van még három rendőrös, címében város nevét viselő széria, a The Chicago Code, a Law & Order: Los Angeles és a Detroit 1-8-7, a szövetségi marsallos Chase, valamint a szuperképességgel rendelkező családról szóló No Ordinary Family is. Az elkövetkező napokban a papírforma szerint egyébként újabb sorozatok befejezését jelentik be az amerikai csatornák.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások