Megjöttek a folytatásfilmek, ismét menő lett moziba járni

Megjöttek a folytatásfilmek, ismét menő lett moziba járni

2011. május 29. 11:30, Vasárnap
Az amerikai Memorial Day hétvégéjén egy elég nagy bevételi rekord dőlhet meg, ha igazolódnak az első becslések. Mindez természetesen három folytatásfilmnek köszönhető, no meg két képregény-adaptációnak.

Még vége sincs a hétvégének, de a pénteki bevételi adatokból, valamint a szombati előzetes számokból már nagyjából ki lehet következtetni, hogy mely filmeknek sikerült legjobban az ünnepi hétvége Amerikában. Mint arról már írtunk korábban, az év egyik legjobban várt filmje, a Másnaposok 2 hozta a papírformát, s olyan teljesítménnyel debütált, melyet idén nem sok film fog túlszárnyalni.

A Másnaposok második része mögött az ugyancsak friss premiernek számító Kung Fu Panda 2 foglal helyet a hétvégi amerikai mozis bevételi toplistán, míg a bronzérmes pozícióba a múlt héten még vezető Karib-tenger kalózai sorozat negyedik epizódja pottyant. Köszönhetően e három filmnek az ünnepi hétvége bevételei elérheti a 260 millió dollárt, mely abszolút csúcsdöntést jelentene, hiszen az eddigi rekord 2007-ből származik, akkor május utolsó hétvégéjén 254 millió dollárt termeltek a filmek.

Valószínűleg egy cseppet sem véletlen, hogy miután a 2007-es rekordért a Shrek, a Pókember és a Karib-tenger kalózai harmadik része tette a legtöbbet, 2011-ben is három folytatás foglalhatja el a legelőkelőbb helyeket a listán.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások