Nagyot koppant a Kung Fu Panda 2

Nagyot koppant a Kung Fu Panda 2

2011. május 30. 09:10, Hétfő
Nem sikerült jól a Kung Fu Panda 2 startja. Hiába tűnik ugyanis magasnak a film hétvégi bevétele, s pipálja le idei animációs vetélytársait, a Dreamworks nem azért készítette, hogy alulmúlja az első rész szereplését.

Miközben egész Amerika testületileg a Másnaposok 2-t nézte, addig a korhatáros komédia ellen küldött családi film nem szerepelt olyan jól, mint ahogy azt gyártója elvárta volna. Lehet, hogy a rettenetesen erős konkurenciának köszönhetően, de a Kung Fu Panda 2 mindössze 48 millió dollár bevételt hozott Amerikában hétvégén, ami még a csütörtöki 5 milliós bevétellel együtt sem haladja meg az első részt 60 millió dolláros nyitóhétvégéjét. Pedig a sikeres és jó közönségreakcióval bíró első epizódok folytatásaira általában nagyobb az érdeklődés, erre a Másnaposok 2 a legaktuálisabb példa.


A 150 millió dollárból készített és sok tízmilliós marketinggel megtámogatott Kung Fu Panda 2 az első rész első hétvégi nézőinek egyharmadát veszítette el, a bevételt a 3D-s jegyárak kozmetikázzák mindössze. Egyébként a filmre váltott 3D-s jegyek hányada is elmarad a várakozástól, hiszen az elfogadható 60% helyett mindössze a nézők 45%-a akart több pénzt kiadni a Kung Fu Panda 2-re, pedig itt láthatóak az eddigi leglátványosabb 3D-s animációs kunsztok.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások