Az Intel létrehozza az ultrabook kategóriát

Az Intel létrehozza az ultrabook kategóriát

2011. június 1. 22:31, Szerda
Az Intel újítani akar a hordozható számítógépek piacán. A netbookok és a tábla PC-k mellett így egy újabb termékkategóriával kell megismerkedniük a felhasználóknak: az ultrabookokkal.

A The Wall Street Journal cikkében rámutatott: a gyártó célja az, hogy külsőre elegáns, szép, ugyanakkor a jelenlegi notebookoknál kisebb méretű, vékonyabb, könnyebb készülékek jelenjenek meg a piacon. Emellett fontos az is, hogy e termékek mégis nagy teljesítményűek legyenek. Az Intel elképzelései szerint 2012 végére a végfelhasználóknak ajánlott notebookok 40 százaléka ultrabook formátumú termék lesz és ez várhatóan jótékony hatással lehet majd az eladásokra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az ultrabook osztályba sorolható hordozható számítógépek esetében a külcsín mellett kiemelt hangsúlyt kap a belbecs is, így mindegyik készülék támogatni fogja az USB 3.0-s portok használatát és a Thunderbolt technológiát. Emellett előreláthatóan az összes ultrabook kínál majd a tábla PC-kről ismert funkciókat.

Az új kategóriába tartozó eszközök 1000 dollárnál kevesebbe kerülnek majd. Az első ultrabookok várhatóan az idei év végén jelennek meg a boltokban. Az első termékek az Asus UX-sorozatából kerülnek majd ki, 11,6 vagy 13,3 collos kijelzőkkel fognak rendelkezni, súlyuk pedig 1,1 és 1,3 kilogramm között lesz. Érdekesség, hogy már kaphatók az átlagosnál vékonyabb notebookok, elég például csak a Samsung 900X3A-t vagy a Lenovo Thinkpad X1-et említeni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az Intel az ultrabook koncepciót bemutatta a Computexen is. A konszern szóvivője megerősítette, hogy az új kategóriába tartozó készülékek támogatni fogják a tábla PC funkciókat, így az érintőképernyők használatát. Ugyanakkor a döntés elsősorban az OEM-gyártók kezében lesz, vagyis sok múlik majd azon, hogy melyik OEM-partner mely funkciókat integrálja a piacra dobott eszközökbe.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások