Apple: ősszel jön az iOS5

Apple: ősszel jön az iOS5

2011. június 7. 17:51, Kedd
A Windows 8 bemutatója után mindössze néhány nappal az Apple is megtartotta saját rendezvényét, ahol nagy hangsúlyt helyeztek a következő iOS generáció újdonságainak ismertetésére, annak megjelenésére.

Maga Steve Jobs állt ki a közönség elé a találkozón, aki elmondta, hogy ősszel jelenik meg az operációs rendszer következő verziója, ám a korai béta már most letölthető több eszközön (iPhone 4, 3GS, harmadik és negyedik generációs iPod Touch, iPad és iPad 2, valamint Apple TV 2G). Mintegy 200 újítással és változtatással készülnek a rajtra, amihez hozzátette, hogy eddig 90 ezer iPad app készült el, 14 milliárd letöltést regisztráltak a felhasználók részéről, ennek eredményeként pedig összesen 2,5 milliárd dollárt utaltak át a külső fejlesztőknek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az iOS5 végleg lecseréli az eddig használt MobileMe szinkronizációt, ehelyett az Androidból ismerős egységes rendszer kap helyet a platformban, ahová minden alkalmazás beküldi saját információit, legyen szó keresésről, a cég által kínált egyéb szolgáltatásokról, miközben a készülék lecserélése és beállításaink és alkalmazásaink gyors szinkronizációja sem jelenthet gondot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Notification Center az összes beérkező értesítőt egyazon helyen jeleníti meg, a Newsstand napilapokhoz és magazinokhoz biztosít hozzáférést, a Deep Twitter integráció egységes bejelentkezést és képeink, videóink gyors megosztását teszi lehetővé, az új mobil Safari pedig az egyes szövegrészletek kiemelésével könnyít az olvasáson, iPad alatt elérhetővé teszi a füles böngészést, valamint a szinkronizációt az iOS és Mac OS X között.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A szótár az OS alatt bárhol elérhető lesz, a Mail kibővült keresőt kap, itt továbbá az RTF formázás, a címek "megragadása", az üzenetek megjelölése (flagging), a vállalatok számára pedig S/MIME kap helyet. A virtuális billentyűzet a képernyő két oldalán, hüvelykujjaink számára kényelmes módon jelenhet meg, a Game Centeren keresztül megtalálhatjuk barátainkat és közvetlenül tölthetünk le, vásárolhatunk meg játékokat, az iMessage révén (a Blackberry Messenger mintájára) azonnali üzenetekkel kerülhetjük meg a roaming díjakat (WiFi vagy 3G megléte esetén), emellett pedig új fejlesztői eszközök és számos más újítás is szerepel majd a következő verzióban.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A megjelent bétaváltozatot máris feltörték, ezen már fanatikusok "dolgoznak", hogy megismerjenek minden részletet - ahogy említettük, a hivatalos megjelenés ősszel várható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások