Érkezik az Optimus 3D és a Droid 3

Érkezik az Optimus 3D és a Droid 3

2011. június 20. 01:48, Hétfő
Az elmúlt napokban az LG és a Motorola is szolgált némi újdonsággal az okostelefonok területén, így hamarosan két új érkezővel bővül majd a kínálat, előbbi ráadásul Európát részesíti előnyben.

Először az Optimus 3D-ről futottak be újabb részletek, amelyek elsősorban a megjelenéssel kapcsolatosak, hiszen korábban már több fontos részlet is kiszivárgott a fejlesztésről - hogy azután meglehetős csend övezze a projektet, már-már feledésbe merülve. Végre megtudhattuk, hogy Európa kapja majd meg az első szállítmányt, amely már a következő hónapban is befuthat.

Az Amazon brit oldalán ugyanis már megtalálható a készülék, mégpedig július közepi megjelenéssel, vagyis a cégnek öt hónapra volt (lesz) szüksége az új változat piacra dobásához. Az Optimus 3D a korábbi híreknek megfelelően Android 2.2 operációs rendszerrel, 4,3 hüvelykes 3D-érintőképernyővel érkezik (amelyhez nem szükséges speciális szemüveg), ezt pedig két 5 megapixeles kamera egészíti ki, amelyekkel akár 720p felbontású 3D-videó (és 1080p felbontású hagyományos felvétel), avagy 3D-képek készítése is lehetséges. Processzorként egy 1 GHz-es OMAP4 ikermagos változat szerepel a listán, amelyen továbbá 512 MB LPDDR2 memória, 8 GB-os belső tároló, valamint 802.11 b/g/n WiFi (DLNA), A-GPS, HDMI 1.4, illetve egy 1500 mAh-ás akkumulátor található. A cég 60 különböző piacra szánja a készüléket.


A Motorola a maga részéről hivatalos közleményben adta hírül, hogy hamarosan elrajtol a Droid 3, amely azonban (legalábbis kezdetben) nem ezen a néven szerepel majd a piacon. A nem túl vonzó XT883 jelzést kapta ugyanis az új fejlesztés, amely elsőként Kínában lesz elérhető, valamikor a harmadik negyedév folyamán, "Milestone 3" elnevezéssel. Android 2.3, 4 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) érintőképernyő, ötsoros kicsúsztatható QWERTY-billentyűzet, ikermagos processzor, 8 megapixeles hátoldali kamera, elülső kamera videochat céljára, továbbá 16 GB-os belső tároló, WiFi, 3G, HDMI és USB támogatás kapott helyet a bejelentésben.

A cég egyelőre nem beszél a további országokról, de számíthatunk arra, hogy az ősz folyamán több más régió is hozzájut a Droid 3-hoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások