Már a sokadik mozis scifi bukik meg itthon

Már a sokadik mozis scifi bukik meg itthon

2011. június 22. 08:40, Szerda
Hiába sikeresek Amerikában és sok másik országban, idén eddig szinte mindegyik mozis scifi megbukott Magyarországon. Ezúttal a J.J. Abrams-féle Super 8 került bemutatásra, elég nagy érdektelenség mellett.

Amerikában június 10-én mutatták be J.J. Abrams legújabb filmjét, a Super 8 című, retró hangulatú scifijét, s természetesen sikert is aratott az 50 millió dollárból, Steven Spielberg produceri részvétele mellett készített alkotás: 10 nap alatt már 73 milliónál tart a bevétel. Itthon 6 nappal az amerikai bemutató követően már láthattuk is a filmet, ráadásul magyar szinkronnal, azonban szereplése messze elmaradt a várakozásoktól: 22 moziban mindössze 18 159-en nézték meg vasárnapi a UIP Duna-Film által forgalmazott Super 8-at.


Ezzel a nézőszámmal és 22,8 milliós bevételével mindössze a hétvégi mozis toplista harmadik helyét szerezte meg a film Magyarországon. Összehasonlításképp: a Super 8-at csütörtöktől vasárnapig majdnem ugyanannyian nézték meg, mint a már négy hete játszott Másnaposok 2-t. A komédia folytatása hétvégén 18 106 nézőt vonzott mozikba, s összesen eddig már 257 035-en látták, ezzel több mint 300 millió forint bevételt termelve.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások