Lehet unalmasabb ízlése a magyar mozizóknak?

Lehet unalmasabb ízlése a magyar mozizóknak?

2011. június 27. 23:20, Hétfő
Továbbra sem vevők az újdonságokra a magyar mozizók, sokan, ha elmennek a multiplexekbe, akkor inkább egy általuk már látott folytatásfilmet néznek meg a premierek helyett.

Már múlt héten is megénekeltük, de úgy tűnik, hogy a helyzet változatlan: itthon továbbra sem az új filmek érdeklik a moziba járókat, hanem azon alkotások, amelyek májusban voltak újak. Hiába van több premier júniusban, a nézők még mindig az előző haviakat részesítik előnyben, pedig a minőségre, valamint a műfajválasztékra sem lehet panaszkodni. A héten például egy családi film (Mr. Popper pingvinjei), valamint egy jól sikerült thriller (Hanna - Gyilkos természet) mutatkozott be gyengén, de az elmúlt hetekben olyan, általában jól sikerült és közönségbarát filmek is besültek, mint a Super 8, az X-Men: Az első, a Koszorúslányok vagy Az igazság ára.

Egyelőre tehát csak azt lehet megállapítani a hazai mozilátogatottsági adatokból, hogy még mindig A Karib-tenger kalózai negyedik részéért, valamint a Másnaposok második részéért van oda a magyar közönség. A hat hete moziban lévő Johnny Depp-filmet a hétvégén 13 498-an nézték meg, míg a nagy sikerű komédia második részét 11 796-an - miközben a két premierfilm 15, illetve 7 ezer nézővel "büszkélkedhetett". Összességében a Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken már 325 ezer nézőnél tart, de a Másnaposok 2 össznézőszáma is vészesen közelít a 300 ezer felé.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások