A legjobb ingyenes játékok

A legjobb ingyenes játékok

2011. július 10. 23:12, Vasárnap
Alig pár napja korunk legsikeresebb MMO-játéka, a World of WarCraft is ingyenessé vált - tegyük hozzá, hogy csak részben - és épp ezért úgy gondoltuk, hogy ideje megtekinteni, mely programok kezdhetnek félni a Blizzard remekének piacra lépése miatt.

Először nézzük az akciójátékokat. A piac jelenleg legismertebb játéka a Valve munkája, a Team Fortress 2, mely számos moddal és kiegészítővel tartja fent a rajongói létszámot. A játékot tartják a jelenlegi legjobb csapat alapú akciójátéknak, mely a megszokott módon, mikrotranzakciókkal tartja fent magát. Ám az így megvásárolható eszközök, fegyverek nem jelentenek akkora nagy előnyt, így nem borul fel az egyensúly.



A második legsikeresebb a DiCE alkotása, a Battlefield Heroes, mely egyáltalán nem veszi magát komolyan. Ettől függetlenül nagyon jó játékélményt kínál, melyet mindenképpen érdemes kipróbálni. Ugyancsak a Valve munkája az Alien Swarm, mely egy kicsit lebutított, kevesebb kasztot tartalmazó akciójáték, de még bőven élvezhető.

A komolyabb címek kedvelőinek ott az Alliance of Valiant Arms, mely egy modern korban játszódó játék és leginkább a méltán népszerű Counter-Strike konkurenciájának tekinthető. A mikrotranzakció remekül működik és az élmény is korrekt, szóval ideális választás lehet minden rajongónak.



A sci-fi kategóriában a Global Agenda a nyerő, mely szintén a Valve a terméke. A külső nézetes akciójátékban jetpackkel a hátunkon repkedhetünk és közben lézerfegyverünkkel irthatjuk a többieket. Szintén megér egy próbát. Az All Point's Bulletin: Reloaded a korábban alig pár hetes működés után leállított APB ingyenes változata. A játék minden, az eredetiben megtalálható funkcióval rendelkezik és remek élményt nyújt.

A City of Heroes már egy MMORPG, mely ráadásul első alkalommal vezette be a játékosokat a szuperhősök birodalmába. Saját magunk alkotta vagy a gép által generált karakterünkkel tisztíthatjuk meg a várost a gonosztevőktől. Az NCSoft játéka nagyon jól sikerült, de a készítők szinte mindenért próbálnak pénzt kihúzni a játékosokból, de nem kötelező fizetni ezekért.



A Champions Online a City of Heroes konkurenciája, mely ugyancsak a szuperhősök világát mutatja be a rajongóknak. A játék teljesen ingyenes, de aki az Adventure Pakkokat is be akarja szerezni, annak a zsebébe kell nyúlnia. Szintén először a fizetős kategóriában indult a Lord of the Rings Online és a Dungeons & Dragons Online is, majd később váltak ingyenessé. Érdemes kipróbálni őket.

A kissé "gyengédebb" kategória egy gyöngyszeme a Free Realms, melyben nem fröcsög a vér és nem szakadnak le a karok, de ennek ellenére remek kikapcsolódást nyújt. Ugyancsak remek perceket nyújt a Diablo-klónként is aposztrofálható Mytheon, melyben az Olimposzi istenekkel kell megmérkőznünk.

És akkor természetesen itt van a már korábban említett World of WarCraft, melyben a huszadik szintig fejleszthetjük ingyenesen a karakterünket és az Age of Conan: Unchained, mely a héten vált ingyenessé. Mindegyikkel érdemes tenni egy kört, mert a legtöbb jobb élményt nyújt, mint fizetős társaik.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások