Jön az olcsóbb régi-új iPhone

Jön az olcsóbb régi-új iPhone

2011. július 20. 00:22, Szerda
Kitartanak az olcsóbb példány érkezéséről szóló híresztelések, a legújabb változat szerint egyáltalán nem új készülékről van szó, amelyet az iPhone 5 mellett árulnának. Eközben tesztelik az új A6 processzort.

Az elmúlt években vissza-visszatérő pletyka volt a kifejezetten olcsó, vagy legalábbis olcsóbb iPhone modellek várható érkezése, amely a vékonyabb pénztárcájú vásárlók számára is elérhetővé tenné a család egyes tagjait. Az iPhone 5 bemutatkozásának közeledtével ezen pletykák ismét felerősödtek, most pedig arról olvashatunk, hogy az Apple egyszerre akár három eltérő modellt is forgalmazhat majd.

Egyes források szerint ugyanis a cég arra készül, hogy a nyár végén, illetve az ősz elején bemutatkozó iPhone 5 mellett egy-egy példányt kínáljon a középkategória, valamint a belépő szint számára is. Tudni vélik, hogy a sorozat ötödik tagja mellett folytatják az iPhone 4 értékesítését, ez tölti majd be a középkategóriás megoldás szerepét, ennél is olcsóbb lesz azonban az iPhone 3GS, amely belépő szintű változatként folytatná pályafutását. Ez némileg meglepő lenne az Apple részéről, hiszen eddig nem vállalkoztak kétéves modellek további forgalmazására, márpedig a 3GS mellett történő kitartás pontosan ezt jelentené. A készülék ára 350 dollár lenne hűség nélkül, amely nagyon olcsónak nem mondható, mégis egyfajta engedményt jelent a korábbi szinthez képest.

Hírügynökségi jelentés szerint eközben a TSMC megkezdte a következő generációs A6 chipek tesztelését, az első példányok elkészültek, így most elsősorban arra kíváncsiak, hogy akadnak-e gondok a gyártási folyamattal, illetve ezen processzorokkal. Miután az Apple és a Samsung a bíróságon kötöttek bele egymásba, a TSMC fogja leszállítani az új generáció egy részét, várhatóan mintegy 20-30 százalékát, megszüntetve ezzel a Samsung korábbi kizárólagos szerepét.

A tajvani cég 7 milliárd dollárt költött felújításra és bővítésekre, nyilván komoly bevételre számítanak a kapcsolat eredményeként.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások