A tinik nyírták ki a Cowboyok és űrlényeket

A tinik nyírták ki a Cowboyok és űrlényeket

2011. július 31. 22:30, Vasárnap
A Cowboyok és űrlények nézőinek alig 20%-a volt csak tinédzser, s ez az arány a nagyköltségvetésű filmek esetében meglepően alacsony, így ez lehet a film bukásának egyik fő oka.

Hiába a majdnem 200 milliós költségvetés és a több tízmilliós reklámköltés, a Cowboyok és űrlények nem szerepelt blockbusterhöz méltóan Amerikában, a film első hétvégéjén mindössze 36,2 millió dollárt termelt a becslések szerint, ami a holtversenyes első helyre volt elegendő a hétvégi toplistán - a Hupikék törpikék 3D-vel. Összehasonlításképp elég megemlíteni, hogy ilyen nyitóhétvégi eredményt a jóval olcsóbb Super 8 (50 milliós gyártási költség) és A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (70 milliós gyártási költség) produkált. (Érdekesség, hogy előbb 125 milliós, utóbbi 83 millió végeredményt produkált, vagyis ekkora kezdés még sok mindent jelenthet, bár a befektetett pénz csak nagyon sokára fog megtérülni.)


Az exit pollok adatait elnézve azonnal látszik, hogy hol nem jött be a gyártó Universal stúdió számítása. Annyiban jól kalkuláltak a készítők, hogy a nézők között férfiak aránya csak 53%-os volt azaz nagyjából sikerült a nőkkel is megnézetniük a scifit. (Ld. a Super 8-et 56, míg a Csata: Los Angeles-t 68%-ban nézték férfiak.) Azonban a közönségnek majdnem kétharmada, egész pontosan 63%-a harminc évnél idősebb volt, ami azt jelenti, hogy a fiatalokat, s főleg a tiniket jórészt hidegen hagyta a Cowboyok és űrlények.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások