Betiltatná az iPhone amerikai forgalmazását a HTC

Betiltatná az iPhone amerikai forgalmazását a HTC

2011. augusztus 17. 12:17, Szerda
Fokozza a nyomást az Apple-ön a HTC, miután a tajvani cég három szabadalom megsértésére hivatkozva pert indított az amerikai társaság ellen − írta a Reuters.

Az USA adóparadicsomának számító Delaware államban zajló perben a HTC azt akarja elérni, hogy tiltsák meg a szabadalomsértő termékek, így a Macintosh számítógépek, iPadek, iPodok és iPhone-ok egyesült államokbeli importját és értékesítését. Ezenfelül több rendbeli kártérítést követelnek, többek között szándékos szabadalomsértésre hivatkozva a feltételezett okozott kár háromszorosát fájdalomdíjként. A kereset újabb frontot nyit a két cég jogi háborújában; az Apple az elmúlt két év során már több pert indított a tajvani társaság, illetve annak okos telefonjai ellen, nem meglepő módon szabadalomsértés tárgyában.

A HTC időzítése sem tűnik véletlenszerűnek, keresetét egy nappal azután nyújtotta be, hogy a Google bejelentette a Motorola mobilkészülék-gyártó ágának felvásárlását. Az akvizíció komoly nyomást gyakorolhat a keresőóriás Android operációs rendszerét licencelő cégekre, így például a HTC-re is. A Google tavaly épp a tajvani céggel fejlesztette ki az Android alapú Nexus készüléket, ám az az értékesítési adatok terén nagy csalódást keltett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások