Idén már a sokadik scifit buktatja meg a magyar közönség

Idén már a sokadik scifit buktatja meg a magyar közönség

2011. augusztus 30. 05:30, Kedd
Idehaza még a mindenhol máshol sikeresnek mondható scifik zöme is megbukott az idén, így a legújabb folytatta a Zöld Lámpás és A majmok bolygója_ Lázadás által megkezdett sormintát.

Talán mondanunk sem kell, hogy újabb scifi került bemutatásra a magyar mozikban, s az idei trendeknek megfelelően a magyar közönség ezt is megbuktatta. A Cowboyok és űrlények című westernes beütésű scifi Daniel Craig és Harrison Ford főszereplésével még a múlt héten gyengén kezdő A majmok bolygója: Lázadás első hétvégén produkált teljesítményt sem tudta elérni, mindössze 15 100 jegyet adtak el rá a mozik, s ez a hétvégi magyar mozis toplista második helyét jelentette Jon Favreau filmjének. (A bevételt 18,8 millió forint.)


Az eredményen természetesen nem lepődünk meg, hiszen a már említett A majmok bolygója-előzményfilm annak ellenére hasalt el itthon, hogy sikeres volt mind Amerikában, mind nemzetközileg, míg a Cowboyok és űrlények eleve szinte mindenhol megbukott: eddig hazájában csak 93,5, Amerikán kívül pedig mindössze 35,5 millió dollár bevételre tett szert. Érdekesség, hogy Amerikához hasonlóan nálunk is ugyanazon a hétvégén debütált a mozikban a Cowboyok és űrlények, valamint a Hupikék törpikék 3D. Csakhogy, míg odaát mindkét film 36 millió dolláros nyitóhétvégét produkált (előbbinek ez gyenge, utóbbinak azonban remek teljesítménynek számított), addig nálunk a családi film háromszor akkora nézőszámot hozott (15 ezer kontra 47 ezer.)

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások