Ilyen az újgenerációs magyar komédia - nagyon hosszú előzetessel

Ilyen az újgenerációs magyar komédia - nagyon hosszú előzetessel

2011. október 3. 16:40, Hétfő
Az Argó 2. része után egy új magyar film, a BEG kampánya is a neten kezdődik. Az alkotók olyannyira bíznak abban, hogy filmjük meg tudja szólítani a fiatalokat, hogy minimálköltségvetésből pilotot is forgattak.

Kembe Sorel-Arthur, executive producer szerint a BEG egy újgenerációs magyar vígjáték lesz, s ezt jelezheti az is, hogy a tervezett mozifilm készítői leforgattak leendő művükből egy pilotot, mely bemutatkozó anyag azért készült, hogy a nézők maguk jelezhessék az igényüket és érdeklődésüket a végtermék iránt. A jelenetek felvételét egy kétnapos intenzív próbafolyamat előzte meg a pilotban szereplő tíz színésszel: "Persze minden szakember ingyen vállalta a részvételt, de még így is tudtuk, hogy egyetlen nap forgatásra telik csak a pénztárcámból. Tehát 12 óránk lesz felvenni hét percnyi hasznos anyagot - és ez csak akkor sikerülhet, ha a forgatáson a színészek már tisztában vannak a feladatukkal." - mondta Lafka Dávid, a film rendezője.


Tehát a mozifilm története ott kap erőre, ahol a piloté véget ér, kérdés, hogy mikor készülhet el. Az alkotók abban reménykednek, hogy egy 2012-es premierre összejönnek a feltételek, de addig is mindenképp számít, hogy milyen netes aktivitást ér el a BEG - a hivatalos Facebook oldal jelenleg 1358 követővel büszkélkedhet.

A BEG történetéről röviden: Máriónak párkapcsolati problémái vannak - Daninak nincsenek párkapcsolati problémái - csak párkapcsolatai - Gellértnek nincsenek párkapcsolatai, csak problémái A kertváros (fő)hőseinek, a telepi (barom)arcokkal való szokásos heti szájkaratéjában új dimenziók nyílnak meg, amikor ősellenségeik rettenthetetlen vezére, Syk, fizikai síkra emeli a vitát és hozzávág egy csavarhúzót Dani kedvenc Playboy-ához. Dani véres bosszút esküszik a sérült playmate-ért, ám az alapvetően vérszegény revans egy sokszereplős játékot indít be, a magassági kihívásokkal küszködő helyi maffiózóval és Tesco-gazdaságos osztagával, Syk-kal és szellemi kihívásokkal küszködő bandájával, a hőseink barátságával küszködő haverokkal, és egy rakás egyéb elmebeteggel a sakktáblán. És ahogy egyre többen hajkurásszák hőseinket, a tomboló házibulik és fékeveszett illegál-partik barátságos helyszínei közé egyre több barátságtalan keveredik - és a tempó fokozódásával Márióéknak egyre kevesebb esélyük marad ép bőrrel kimászni a pácból. Hacsak...

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások