A Sony Pictures filmet készítene Steve Jobs életéről

A Sony Pictures filmet készítene Steve Jobs életéről

2011. október 10. 22:16, Hétfő
A filmstúdió szeretne méltó módon emléket állítani az Apple nemrég elhunyt vezetőjének és ezt az önéletrajza megfilmesítésével valósítaná meg.

A Deadline nevű blog információi alapján a Sony Pictures 1 és 3 millió dollár közötti összeget kínál a Steve Jobs 448 oldalas önéletrajzát megjelentető Simon & Schuster kiadónak a megfilmesítéshez szükséges licencdíjakért cserébe. A mű megírásában a nemrég elhunyt vezető is részt vett. A könyv címe iSteve: The Book of Jobs lesz és a szerzője, Walter Isaacson, a CNN egykori elnöke.

Isaacson 2009 óta dolgozik Steve Jobs biográfiáján és nem csak az Apple vezetőjével beszélgetett több mint 40 interjúban, hanem megkereste a családtagjait, a barátait és a kollégáit is. Jobsról korábban már számos életrajzi könyv megjelent, ám a férfi ezek egyikéhez sem járult hozzá. Isaacson nem csak a CNN első embere volt, hanem a Time Magazine felelős szerkesztője is és már számos híres ember önéletrajzát írta meg. Köztük volt Henry Kissinger, Bejamin Franklin és Albert Einstein. A mű várhatóan október 24-én jelenik meg, de az előrendeléseknek köszönhetően már most az eladási listák csúcsát ostromolja. (Az Amazon rendszerében már megszerezte a bestsellerlista első helyét.)

A Simon & Schuster eddig nem reagált a Sony Pictures ajánlatára. A Steve Jobs önéletrajza iránti óriási érdeklődés mindenesetre azt jelzi, hogy a Sony Pictures szerint a történet akár kasszasiker is lehet. Jobs október 6-án hunyt el valószínűleg rákban. Az Apple vezetőjének halála kapcsán Barack Obama, Bill Gates, Michael Dell és Mark Zuckerberg is megrendülten nyilatkozott.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások