Ötletes Deus Ex: Human Revolution másolásvédelem

Ötletes Deus Ex: Human Revolution másolásvédelem

2011. október 18. 08:25, Kedd
A kalózkodás PC-s okozza a legnagyobb problémát - legalábbis a kiadók ezt állítják.

Épp ezért egyre keményebb és kíméletlenebb másolásvédelmi rendszereket vezetnek be a kiadók, de azért szerencsére néha igen ötletes DRM-ek is napvilágot látnak. Ilyen védelemnek nevezhető az Eidos-Montreal legújabb húzása is. Történt ugyanis, hogy a cégtől egy illető, bizonyos James Grimshaw feltöltötte a legnépszerűbb torrent-oldalakra a Deus Ex: Human Revolution egy korai build verzióját, melyben összesen három pálya volt megtalálható.



Aki ezt letöltötte, feltelepítette és eljutott a negyedik pályáig, az az új szakasz helyett egy kérdőívet talált maga előtt. Ebben megkérdezték a játékostól, hogy miért kalózkodik, melyek a kedvenc oldalai és mit gondol a népszerűbb másolásvédelmi rendszerekről (SecuROM és Steam). Az akció végül sikeres lett, hiszen a közel 1 millió letöltőből közel 900 ezer válaszolt is, ám az eredményt eddig még nem hozták nyilvánosságra.

Azt gondolom mondani sem kell, hogy a játék a kérdőív kitöltése után visszadobott a főmenübe mindenkit és újra csak a három pályán kalandozhattak a játékosok.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások