Veszélyes vírustól retteghetnek a magyar filmrajongók

Veszélyes vírustól retteghetnek a magyar filmrajongók

2011. október 20. 19:57, Csütörtök
15 évvel ezelőtt a Dustin Hoffman főszereplésével készült Vírus 50 ezer embert érdekelt a premier hétvégéjén - idén a Fertőzés még 17 ezret sem. Pedig nem mondhatjuk, hogy túl sok járványos film lenne a mozikban.

A hétvége legnézettebb filmje Magyarországon a Fertőzés című vírusos thriller volt, de a film forgalmazója, az Intercom nagyjából csak ennek a címnek örülhetett, no meg annak, hogy a 32 kópián bemutatott produkció jóval több embert érdekelt, mint a 40 kópiás és 3D-s Három testőr. Ugyanis a 16 239 fizető néző, hiába volt elegendő a hétvégi királysághoz, s lesz elegendő némi csökkenés után valószínűleg az a következő hétvégihez, semmiképp sem számít kiemelkedő startnak, mindössze közepesnek. (A Fertőzés és a Három testőr között egyébként a múlt heti első, a Vasököl foglalta el a második helyet: a premier második hetében 29 kópián 14 871 nézőt regisztrált Hugh Jackman családi filmje, így az összbevétele már 55 millió forint környékén jár.)


A Fertőzés startja már csak a sztárparádé miatt (Matt Damon, Laurence Fishburne, Jude Law, Kate Winslet) sem számít túl erősnek, s egyelőre azt nem lehet tudni, hogy csak itthon volt korlátozott az érdeklődés a film iránt, vagy Amerikán kívül mindenhol, hiszen még csak a kisebb piacokon mutatták be a filmet, így nemzetközi viszonylatban alig 5 millió dollárt kalapozott még csak össze. Az biztos viszont, hogy Amerikában nagyjából 80-85 millió dolláros bevételnél fogja befejezni mozis pályafutását Steven Soderbergh filmje, ami kifejezetten jónak mondható.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások