Milyen is lesz a végleges I Am Alive?

Milyen is lesz a végleges I Am Alive?

2011. október 28. 11:11, Péntek
Az I Am Alive 2008-ban, egy nagyon hangulatos trailerrel mutatkozott be. Az elsőre még egy katasztrófa után játszódó akciójátéknak tűnő projekt rengeteg játékos érdeklődését felkeltette és épp ezért volt meglepő, hogy a Ubisoft leállította a projektet és egy teljesen új alapokra helyezett játékot készített belőle.

Eredetileg hősünk az Adam Collins nevet viselte és a szétrombolt Chicago utcáin kellett volna harcolnia a túlélésért. Az újjátervezett I Am Alive hőse névtelen és a történet eddig napvilágot látott része szerint évek óta a hazautat keresi a lerombolt világban. Pontosan nem tudni, hogy merre jártunk, de az biztos, hogy hősünk a feleségét és a kislányát próbálja megtalálni, akikről azt sem tudja, hogy egyáltalán életben vannak-e.



Ehhez mindössze egy hátizsákot, egy kamerát, egy elemlámpát és pár elemet kapunk. Az I Am Alive túlélő akciójáték lesz. Azért nem nevezhető horrornak, mert nem mutánsok vagy zombik törnek az életünkre, hanem más túlélők. És persze ezen csoportok sem mind ellenségesek: lesznek akik segítenek nekünk vagy küldetéseket adnak, melyekért cserébe ételt-italt kaphatunk. A többi túlélőhöz való viszonyunk nagyban kihat a sztori további alakulására.

A játék mentése checkpoint rendszert használ majd, de ha valamilyen csata közben meghalnánk, az Újra gombra kattintva újra nekifuthatunk az adott szekciónak. Ha azonban úgy érezzük, hogy már korábban elrontottuk, akkor az Újra gomb ismételt lenyomásával az egésze Szektor elejére visszakerülünk és újból nekikezdhetünk az egész fejezetnek.



A készleteinkkel nagyon fontos, hogy jól gazdálkodjunk, hiszen a lerombolt világ nem szórja bőkezűen az EÜ-csomagokat illetve tölténytárakat. A készítők szerint nem lövöldözhetünk csak úgy felelőtlenül, hiszen elég kevés utánpótlást találhatunk. Néha utunkba akad egy machete vagy íj, de ezek is elhasználódnak, szóval néha jobb elbújni, mint nekirontani a tömegnek.

Az I Am Alive alapjaiban azonban egy platformer. Aki látta az új verzió első videóját, annak bizonyára ismerősnek tűntek a hősünk mozdulatai. A program ugyanis játékmenetében sokban hasonlít az Assassin's Creed sorozathoz: párkányokon kapaszkodik meg, méteres ugrásokat hajt végre stb.

Az I Am Alive továbbra is érdekesnek tűnik és remélhetőleg a téli konzolos megjelenés után PC-re is megkapjuk a programot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások